Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφώνησαν όλοι -και ο Νετανιάχου- ότι η Αμερικανική Πρεσβεία θα αργήσει να λειτουργήσει στα Ιεροσόλυμα

Συμφώνησαν όλοι -και ο Νετανιάχου- ότι η Αμερικανική Πρεσβεία θα αργήσει να λειτουργήσει στα Ιεροσόλυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ντόναλντ Τραμπ,

Μετά τη διάψευση από τον Ντόναλντ Τραμπ των δηλώσεών του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μεταφέρει μέσα σε ένα χρόνο την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανασκεύασε, μέσω αξιωματούχου του γραφείου του, δηλώνοντας ότι κατανοεί πως η ανέγερση της νέας πρεσβείας θα πάρει χρόνια, όμως πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει «ενδιάμεσα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα η πρεσβεία να εγκαινιαστεί πολύ πιο γρήγορα».

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δεν διευκρίνισε σε τι είδους μέτρα αναφέρεται, ούτε πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Στο παρελθόν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι προτού είναι έτοιμο το κτίριο της πρεσβείας ο Αμερικανός πρεσβευτής θα μπορούσε να εργάζεται για κάποιο χρονικό διάστημα από ένα προσωρινό γραφείο στην Ιερουσαλήμ.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στις 6 Δεκεμβρίου ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο ταξίδι του στην Ινδία, ο Νετανιάχου δήλωσε:

«Εκτίμησή μου είναι ότι θα προχωρήσει πιο γρήγορα από όσο πιστεύετε, σε έναν χρόνο από σήμερα».

Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση αυτή, ο Τραμπ επεσήμανε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι δεν ισχύει.

«Ως το τέλος του έτους; Εξετάζουμε διαφορετικά σενάρια. Εννοώ προφανώς ότι θα είναι σε προσωρινή βάση. Στην πραγματικότητα δεν το εξετάζουμε. Όχι».

Σχετικά άρθρα