Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε φωτογραφίες με τον τουρκικό στρατό έτοιμο να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας

Δείτε φωτογραφίες με τον τουρκικό στρατό έτοιμο να επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα την Τρίτη, που επικαλείται το ρωσικό Sputnik, οι Τούρκοι έχουν εντοπίσει 149 κουρδικούς στόχους το καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, τους οποίους θα βομβαρδίσουν πριν εισβάλουν με τις χερσαίες δυνάμεις τους. Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έχουν συγκροτήσει ένα στρατό από 20.000 ισλαμιστές μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Η πραγματικότητα είναι ότι η δύναμη αυτή αποτελείται από Τούρκους παραστρατιωτικούς, ακροδεξιούς και εθνοϊσλαμιστές, Τουρκμένους της Συρίας και Τούρκους χωροφύλακες.

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι της Συρίας, σύμμαχοι του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κάλεσαν τη Διεθνή Κοινότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσουν οι τουρκικοί βομβαρδισμοί και οι προετοιμασίες εισβολής.

Το σοσιαλιστικό κόμμα PYD των Κούρδων της Συρίας προειδοποίησε ότι η Εφρίν δεν θα αφεθεί μόνη της απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και ότι οι Κούρδοι βόρεια και ανατολικά της Συρίας, δηλαδή οι Κούρδοι της Τουρκίας και του Ιράκ, θα σταθούν στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων στον θύλακα στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του από τον Καναδά, είπε ότι στόχος της Τουρκίας δεν είναι μόνο η εκδίωξη των Κούρδων από την Εφρίν αλλά και από τη Μανμπίτζ και ακόμα και πέρα από την ανατολική όχθη του Ευφράτη, πράγμα που σημαίνει ότι το τουρκικό καθεστώς σχεδιάζει ευρείας κλίμακας πόλεμο στη βόρεια Συρία για να την καταλάβει.

Να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι αποφάσισαν να υλοποιήσουν την εδώ και καιρό σχεδιασμένη επίθεση τους στους Κούρδους στην Εφρίν μετά την ανακοίνωση την Κυριακή από τον Διεθνή Συνασπισμό, ότι οι ΗΠΑ θα συγκροτήσουν μαζί με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μια συνοριοφυλακή 30.000 ανδρών και γυναικών για να φυλά τα σύνορα της βόρειας Συρίας με την Τουρκία.

Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται ότι οι Αμερικανοί δημιουργούν τακτικό κουρδικό στρατό, ο οποίος έχει στόχο σε επόμενη φάση να διαμελίσει την Τουρκία. Η κυβέρνηση της Δαμασκού από την πλευρά της μίλησε για ολοφάνερο σχέδιο διαμελισμού της Συρίας. Σύνορο αυτού του διαμελισμού είναι ο ποταμός Ευφράτης.

Βεβαίως μια τουρκική επίθεση στους Κούρδους στη βόρεια Συρία δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά στρατεύματα, ενώ οι Κούρδοι έχουν παραχωρήσει περισσότερες από δέκα βάσεις στους Αμερικανούς στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένου και ενός αεροδρομίου.

Τουρκικά στρατεύματα συγκεντρωμένα στα σύνορα την Τετάρτη, έτοιμα να εισβάλουν στην Εφρίν.

Τουρκικά δημοσιεύματα κατηγορούν τη Δύση ότι έχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της Τουρκίας και του Ιράν μέσα στο 2018 και διχοτόμησης της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι κατηγορούν την Τουρκία ότι έχει επιστρατεύσει και την Αλ Κάιντα στη Συρία, την Ταχρίρ Αλ Σαμ, να πολεμήσει εναντίον τους.

Μισθοφόροι των Τούρκων και Τούρκοι παραστρατιωτικοί, που παριστάνουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), αναρτούν φωτογραφίες στο Twitter από τις προετοιμασίες τους πριν επιτεθούν στους Κούρδους στην Εφρίν.

Σχετικά άρθρα