Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tερέζα Μέι: Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Tερέζα Μέι: Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ντόναλντ Τουσκ, Τερέζα Μέι,

Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι αφού ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ άφησε να εννοηθεί ότι θα ήταν καλοδεχούμενη μια αλλαγή γνώμης από την πλευρά της Βρετανίας και η παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

«Νομίζω ότι υπήρξαμε απολύτως σαφείς, ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό είναι που θα κάνουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

“Ευπρόσδεκτοι να παραμείνουν οι Βρετανοί στην Ε.Ε. αν αλλάξουν γνώμη”

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, νωρίτερα σημείωσε ότι οι Βρετανοί θα ήταν ευπρόσδεκτοι να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παίρνοντας έτσι μέρος στη νέα συζήτηση που έχει ανοίξει, αν δηλαδή θα διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Ο πρώην Πολωνός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Reuters, σημείωσε στην Σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών τον περασμένο μήνα: «Αν η βρετανική κυβέρνηση παραμείνει στην απόφαση της να φύγει, το Brexit θα γίνει πραγματικότητα, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις, τον Μάρτιο, εκτός και αν αλλάξουν γνώμη οι βρετανοί φίλοι μας».

Αναφερόμενος σε σχόλιο σχετικά με το αν αναστρέφεται το δημοψήφισμα του 2016, ο Τουσκ πρόσθεσε: «Δεν ήταν ο ίδιος ο Ντέιβιντ Ντέιβις που είπε»αν μια δημοκρατία δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη, παύει να είναι δημοκρατία»»;

«Εμείς εδώ στην ήπειρο δεν αλλάξαμε γνώμη. Οι καρδιές μας είναι ακόμη ανοιχτές για εσάς», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα