Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Aντάρτικο” και από το SPD Βερολίνου για κυβέρνηση συνασπισμού με Μέρκελ

“Aντάρτικο” και από το SPD Βερολίνου για κυβέρνηση συνασπισμού με Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Βερολίνο, Γερμανία, Μάρτιν Σουλτς,

To Κεντρικό Συμβούλιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) του Βερολίνου καταψήφισε την έναρξη διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες με ψήφους 21 έναντι 8 υπέρ.

Έτσι, η κριτική παίρνει ομοσπονδιακό χαρακτήρα μετά τις αντιδράσεις της αριστερής πτέρυγας του κόμματος και της μεγάλης επιρροής της νεολαίας του κόμματος (Jusos).

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο το κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ ψήφισε επίσης κατά, με μία όμως ψήφο διαφορά (52-51). Αντίθετα, το κρατίδιο του Μαγδεμβούργου ψήφισε υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με ψήφους 9 υπέρ και 2 κατά.

Οι υποστηρικτές του νέου μεγάλου συνασπισμού, με πρώτον τον Μάρτιν Σουλτς και την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του κόμματος Αντρέα Νάλες ευελπιστούν ότι θα πείσουν τη βάση του κόμματος να ψηφίσει υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων στο έκτακτο συνέδριο της Βόννης στις 21 Ιανουαρίου.

Το αποτέλεσμα θα κριθεί κυρίως στο μεγαλύτερο ομοσπονδιακό κρατίδιο, τη Β. Ρηνανία Βεστφαλία, η οποία στέλνει και τους περισσότερους συνέδρους (144 επί συνόλου 600).

To κρατίδιο του Βερολίνου εκπροσωπείται από 23 συνέδρους.

Σχετικά άρθρα