Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στους Κούρδους στη Συρία «ανά πάσα στιγμή»

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί στους Κούρδους στη Συρία «ανά πάσα στιγμή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Φωτογραφίες,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η τουρκική επίθεση ενάντια στους Κούρδους της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή με στόχο να εμποδίσει τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών να συγκροτήσουν σε συνεργασία με τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) συνοριοφυλακή δύναμης 30.000 ανδρών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλεσε για μια ακόμη φορά τις κουρδικές δυνάμεις συμμάχους των ΗΠΑ στη Συρία «τρομοκρατική οργάνωση».

«Ολοκληρώσαμε τις προετοιμασίες μας. Η επιχείριση μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή» δήλωσε ο Ερντογάν από την Άγκυρα, αναφερόμενος στις περιοχές της Εφρίν και της Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία που τελούν υπό κουρδοαμερικανικό έλεγχο.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της επικείμενης επίθεσης στους Κούρδους της Συρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα.

Ο εμίρης του Κατάρ τελεί υπό την προστασία του τουρκικού καθεστώτος και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο ίδιος κατηγορείται από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες αραβικές χώρες ότι υποστηρίζει και χρηματοδοτεί τους τζιχαντιστές στη Συρία και σε άλλα μέτωπα.

Το Κατάρ, δεν αποτελεί μυστικό, είναι η «τράπεζα» από την οποία αντλεί χρήματα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη χρηματοδότηση των νεο-οθωμανικών του σχεδιασμών.

Την ίδια ώρα, τουρκικά Μέσα δημοσιεύουν φωτογραφίες και την είδηση ότι 40 πυροβολαρχίες πυραύλων Hawk έχουν ήδη αναπτυχθεί στα σύνορα της Τουρκίας στην επαρχία Χατάι (Αντιόχεια) και σημαδεύουν το κουρδικό καντόνι της Εφρίν. Στο Twitter δημοσιεύονται επίσης φωτογραφίες από τουρκικά αυτοκινούμενα πυροβόλα να μεταφέρονται προς τα σύνορα.

Σχετικά άρθρα