Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα Σκόπια ήταν έτοιμοι να χτίσουν πυραμίδα – «Οι Τσιγγάνοι στα Σκόπια είναι οι γνήσιοι αρχαίοι Αιγύπτιοι» (βίντεο)

Στα Σκόπια ήταν έτοιμοι να χτίσουν πυραμίδα – «Οι Τσιγγάνοι στα Σκόπια είναι οι γνήσιοι αρχαίοι Αιγύπτιοι» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βίντεο, Σκόπια,

Ένα ρεπορτάζ της βουλγαρικής τηλεόρασης πριν έξι χρόνια (2012) είναι -μεταξύ αστείου και γελοίου- αποκαλυπτικό για το τι συνέβη τη δεκαετία Γκρουέφσκι στα Σκόπια.

Επώνυμοι πολίτες της ΠΓΔΜ μιλάνε στο ρεπορτάζ και καταγγέλλουν την αχαλίνωτη ψευδοϊστορία. Μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος πήρε τη βουλγαρική υπηκοότητα και ζει πλέον ως Βούλγαρος στη Σόφια.

Ενδιαφέρουν έχουν οι μαρτυρίες πρώην Πρέσβη της Βουλγαρίας στη χώρα, ο οποίος διηγείται πώς οι Σκοπιανοί εφευρίσκουν φανταστικές ιστορίες για Μακεδόνες στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ άκρως εντυπωσιακή είναι η… αποκάλυψη ότι στα Σκόπια ισχυρίζονται ότι οι τσιγγάνοι δεν είναι Ρομά αλλά… απόγονοι αρχαίων Αιγυπτίων που τους έστειλε η Κλεοπάτρα δώρο στον Αλέξανδρο. Ότι η Κλεοπάτρα έζησε 300 χρόνια μετά τον Αλέξανδρο προφανώς και είναι… λεπτομέρεια.

Μάλιστα οι «Αιγύπτιοι» των Σκοπίων (όπως προσπαθούσε ο Γκρουέφσκι να πείσει τους τσιγγάνους ότι είναι), ζητούσαν να χτιστεί στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων και μια πυραμίδα, προς δόξα της Κλεοπάτρας.

Δείτε το ρεπορτάζ του 2012 για να κατανοήσετε ότι έχουμε να κάνουμε με «πειραγμένους» ανθρώπους εκεί πάνω:

Σχετικά άρθρα