Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία ανακουφίστηκε μόλις έμαθε ότι συμφωνήθηκε ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία

Η Γαλλία ανακουφίστηκε μόλις έμαθε ότι συμφωνήθηκε ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γερμανία,

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Μπενζαμέν Γκριβό χαιρέτισε τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στη Γερμανία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, χαρακτηρίζοντάς τον «καλό για την Ευρώπη» και προσθέτοντας ότι είναι «επιθυμητή» η επικύρωσή του από τους σοσιαλδημοκράτες του SPD.

Η Άνγκελα Μέρκελ και οι σοσιαλδημοκράτες κατέληξαν νωρίς το πρωί, έπειτα από περισσότερες από 24 ώρες διαπραγματεύσεων, σε συμφωνία επί της αρχής για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που θα επιτρέψει στη Γερμανίδα καγκελάριο να παραμείνει στην εξουσία.

«Καλές ειδήσεις φαίνεται ότι έρχονται από τη Γερμανία, προφανώς με την επιφύλαξη ότι θα γίνει αποδεκτή από τα κόμματα η συμφωνία συνασπισμού που φαίνεται ότι συνήφθη ανάμεσα στην CDU, την CSU και το SPD», δήλωσε ο κ. Γκριβό μετά το πέρας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Το συνέδριο του SPD θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου για να εγκρίνει τη συμφωνία, κάτι που είναι επιθυμητό.

»Η συμφωνία αυτή είναι καλή για τη Γερμανία, καλή για τη Γαλλία και κυρίως καλή για την Ευρώπη και είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη σταθερότητα και για το μέλλον της γαλλογερμανικής σχέσης, αλλά κυρίως για το μέλλον της Ευρώπης τους μήνες και τα χρόνια που έρχονται», συνέχισε ο κ. Γκριβό.

Σχετικά άρθρα