Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη μάχη στη βορειοδυτική Συρία κυβέρνησης-Αλ Κάιντα για το αεροδρόμιο Αμπού Ντουχούρ

Μεγάλη μάχη στη βορειοδυτική Συρία κυβέρνησης-Αλ Κάιντα για το αεροδρόμιο Αμπού Ντουχούρ

Οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας απέχουν λιγότερο από 5 χλμ από το αεροδρόμιο Αμπού Ντουχούρ, στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ.

Στόχος των κυβερνητικών είναι η κατάληψη του στρατηγικής σημασίας αεροδρομίου, το οποίο οι τζιχαντιστές είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε κόστος. Η Αλ Κάιντα έχει μεταφέρει ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο, μεταξύ των οποίων και Τουρκομμογόλους τζιχαντιστές.

Συριακά και ρωσικά αεροπλάνα σφυροκοπούν τις θέσεις της Αλ Κάιντα, ενώ οι άμαχοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους που βρίσκονται στο μέτωπο της μεγάλης μάχης.

Παράλληλα το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε την Τετάρτη το βράδυ επίθεση στα κυβερνητικά στρατεύματα στην ίδια περιοχή, μια κίνηση που ερμηνεύεται ως ευθεία υποστήριξη στην Αλ Κάιντα.

Πολεμικός χάρτης της Ιντλίμπ. Με κόκκινο τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα, με ανοιχτό πράσινο άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, με κίτρινο οι Κούρδοι και με γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή.

Σχετικά άρθρα