Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στον συριακό στρατό που μάχεται την Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στον συριακό στρατό που μάχεται την Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ

Αιφνιδιαστική επίθεση στον συριακό στρατό που μάχεται ενάντια στις οργανώσεις της Αλ Κάιντα στα ανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το βράδυ της Τετάρτης. Οι κυβερνητικοί συγκρούονται με τους τζιχαντιστές γύρω από το στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο Αμπού Ντουχούρ.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν δημιουργήσει έναν θύλακα στη βορειοδυτική Συρία μεταξύ των επαρχιών Ιντλίμπ και Χάμα. Από εκεί εξαπέλυσαν την επίθεσή τους.

Σύμφωνα με διαδικτυακά Μέσα που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος, οι τρομοκράτες σκότωσαν τρεις Σύρους στρατιώτες και αιχμαλώτισαν ακόμα πέντε.

Η εμπλοκή αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη μάχη ερμηνεύεται ως υποστήριξη στη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ.

Πολεμικός χάρτης της Ιντλίμπ. Με κόκκινο τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα, με ανοιχτό πράσινο άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, με κίτρινο οι Κούρδοι και με γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή.

Σχετικά άρθρα