Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τουρκομογγόλοι Ουιγούροι επιτίθενται στον συριακό στρατό στην Ιντλίμπ

Οι Τουρκομογγόλοι Ουιγούροι επιτίθενται στον συριακό στρατό στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ιντλίμπ, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), Ισλαμιστές, Ουιγούροι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν (TIP) κατά του συριακού στρατού στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Οι τρομοκράτες επιτίθενται στους στρατιώτες στα νοτιοανατολικά της επαρχίας με στόχο να αναγκάσουν τους κυβερνητικούς να εγκαταλείψουν ένα στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο.

Το TIP είναι ένα τζιχαντιστικό κόμμα προσκείμενο στην Αλ Κάιντα και τα μέλη του προέρχονται από τις τουρκικές φυλές της κεντρικής Ασίας και της Κίνας. Οι περισσότεροι άνδρες του TIP είναι Ουιγούροι, τουρκική φυλή της δυτικής Κίνας, από την επαρχία Σιντζιάνγκ.

Οι Ουιγούροι και οι άλλοι κεντροασιάτες Τούρκοι τζιχαντιστές είναι εγκαταστημένοι στην πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ, στα βορειοδυτικά της επαρχίας Ιντλίμπ, από την οποία έδιωξαν όλους τους Σύρους κατοίκους της και την εποίκισαν. Εδώ και μια εβδομάδα οι τζιχαντιστές του TIP ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από την προετοιμασία τους για την αντεπίθεση στον συριακό στρατό.

Στην αντεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι τουρκομογγόλοι ισχυρίζονται ότι «σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες» και ότι κατέστρεψαν ένα τανκ του στρατού.

Πολεμικός χάρτης της Ιντλίμπ. Με κόκκινο τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα, με ανοιχτό πράσινο άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, με κίτρινο οι Κούρδοι και με γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από την κινητοποίηση του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν (TIP) πριν εκδηλωθεί η αντεπίθεση στον συριακό στρατό:

Σχετικά άρθρα