Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: Το Ιράν σχεδιάζει να μετατρέψει τη Συρία σε αποικία του – Θα εγκαταστήσει 100.000 σιίτες μαχητές

Νετανιάχου: Το Ιράν σχεδιάζει να μετατρέψει τη Συρία σε αποικία του – Θα εγκαταστήσει 100.000 σιίτες μαχητές

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε την Τρίτη ότι το Ιράν σκοπεύει να στείλει περίπου 100.000 σιίτες μαχητές στη Συρία με στόχο να μετατρέψει τη χώρα σε αποικία του.

«Μέρος των σχεδίων του Ιράν για να κατακτήσει και να μετατρέψει σε αποικία του τη Συρία, είναι να φέρουν περίπου 100.000 σιίτες, σιίτες μαχητές… όχι Ιρανούς, υπό ιρανική διοίκηση», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια γεύματος στην Ιερουσαλήμ με τους πρεσβευτές των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι αυτή η κίνηση πιθανόν να κλιμακώσει τις εντάσεις στην περιοχή και να οδηγήσει στην εμφάνιση νέων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η πιθανή αντιπαράθεση θα επηρεάσει την Ευρώπη, καθώς θα γίνει για μια ακόμη φορά προορισμός για εκείνους που θα θελήσουν να διαφύγουν από νέες εχθροπραξίες. Τόνισε επίσης ότι το Ισραήλ είναι επί του παρόντος το μόνο κράτος που προσπαθεί να αποτρέψει κάτι τέτοιο.

«Προς τα που θα διοχετευτεί η [προσφυγική] ροή; Στην Ευρώπη. Πού θα πάει η ανθρώπινη ροή; Στην Ευρώπη. Ποιος το εμποδίζει αυτή τη στιγμή; Το Ισραήλ; Αυτή τη στιγμή, μόνο το Ισραήλ. Αλλά υποστηρίζω ότι αυτό είναι κοινό συμφέρον που έχουμε στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Το Ισραήλ θεωρεί το Ιράν ως τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει, εξαιτίας του περιορισμένου αλλά υφιστάμενου πυρηνικού του προγράμματος, της εχθρικής ρητορικής του και της υποστήριξης που παρέχει σε αντιισραηλινές δυνάμεις σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Σχετικά άρθρα