Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός Πρόεδρος: Η δημοκρατία μας παραμένει ισχυρή

Γερμανός Πρόεδρος: Η δημοκρατία μας παραμένει ισχυρή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Μάρτιν Σουλτς, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ,

Η δημοκρατία μας είναι ισχυρή, ακόμη και σε πολιτικά δύσκολους καιρούς, δήλωσε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αναφερόμενος στην καθυστέρηση σχηματισμού κυβέρνησης.

«Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα κόμματα και στα κορυφαία στελέχη τους. Όλοι διερωτώνται πώς μπορούμε και πώς πρέπει να συνεχίσουμε – και απολύτως δικαιολογημένα.

Αλλά είναι βέβαιο ότι η δημοκρατία μας είναι ισχυρή, ακόμη και πολιτικά δύσκολους καιρούς», διαβεβαίωσε ο κ. Σταϊνμάιερ στο πλαίσιο της καθιερωμένης δεξίωσης για το νέο έτος στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue, στην οποία παρευρέθηκαν τόσο η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ όσο και ο Αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς.

Μεταξύ των προσκεκλημένων του Προέδρου ήταν φέτος και 70 πολίτες, οι οποίοι τιμήθηκαν για την προσφορά τους, κυρίως στην υποδοχή και την φροντίδα προσφύγων. Ο κ. Σταϊνμάιερ τους ευχαρίστησε για την προσπάθειά τους απέναντι στην ξενοφοβία, τον φανατισμό και τον αντισημιτισμό.

Σχετικά άρθρα