Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μάτις ζήτησε “συγγνώμη” για τα ατυχήματα με αμερικανικά ελικόπτερα στην Ιαπωνία

Ο Μάτις ζήτησε “συγγνώμη” για τα ατυχήματα με αμερικανικά ελικόπτερα στην Ιαπωνία

Συγγνώμη από τον Ιάπωνα ομόλογό του ζήτησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, για τα ατυχήματα στα οποία ενεπλάκησαν αμερικανικά ελικόπτερα στα ιαπωνικά νησιά, που παρότι δεν είχαν θύματα, προκάλεσαν την οργή πολλών κατοίκων για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας «είναι ενήμερος για τα ατυχήματα, ιδιαίτερα αυτά της 6ης και της 8ης Ιανουαρίου, και ζήτησε συγγνώμη» για τα συγκεκριμένα συμβάντα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ιάπωνας ομόλογός του Ιτσουνόρι Ονοντέρα.

Η δήλωση έγινε την επομένη της κατεπείγουσας προσγείωσης ενός αμερικανικού ελικοπτέρου στο νησί Οκινάουα, όπου βρίσκονται οι μισοί από τους 47.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς οι οποίοι είναι ανεπτυγμένοι στην ιαπωνική επικράτεια.

Άλλο αμερικανικό ελικόπτερο ενεπλάκη σε παρόμοιο ατυχές συμβάν το Σάββατο.

Αν και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στα πρόσφατα ατυχήματα, ο κυβερνήτης της Οκινάουα Τακέσι Ονάγκα δεν έκρυψε την ενόχλησή του.

«Δεν έχω λόγια, πραγματικά. Ο αμερικανικός στρατός θα έπρεπε να ντρέπεται για την ανικανότητά του να ελέγξει τι κάνει», ανέφερε.

Τον Δεκέμβριο, ένα παράθυρο ελικοπτέρου έπεσε στο γήπεδο ενός σχολείου, κοντά στην αμερικανική στρατιωτική βάση Φουτένμα. Δύο μήνες νωρίτερα, ένα ελικόπτερο πήρε φωτιά κατά την προσγείωσή του σε ένα άδειο χωράφι στην Οκινάουα.

Σχετικά άρθρα