Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έστησε φονική ενέδρα στη Χεζμπολάχ στην ανατολική Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος έστησε φονική ενέδρα στη Χεζμπολάχ στην ανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πραγματοποίησε την Τετάρτη φονική ενέδρα σε μια μεγάλη φάλαγγα οχημάτων και ανδρών της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το Al Masdar News.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους παραστρατιωτικούς της Χεζμπολάχ ενώ κινούνται στην περιοχή Χουμαϊμά στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Η επίθεση των τζιχαντιστών στέφθηκε από επιτυχία, αφού πολλοί άνδρες της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν.

Οι κυβερνητικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας απάντησαν στην ενέδρα εξαπολύοντας επίθεση στις θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή Μπαντίγια, καταφέρνοντας σημαντικά πλήγματα στους τρομοκράτες.

Η Χεζμπολάχ είναι κόμμα και παραστρατιωτική οργάνωση του Λιβάνου. Υποστηρίζεται από το Ιράν και στο παρελθόν υποστηριζόταν και από την κυβέρνηση της Δαμασκού. Όταν ο Μπασάρ Αλ Άσαντ άρχισε να χάνει τον πόλεμο στη Συρία, πριν ακόμα εμπλακεί η Ρωσία, η Χεζμπολάχ έσπευσε να τον στηρίξει στέλνοντας εκατοντάδες άνδρες της να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές.

Η Χεζμπολάχ παράλληλα βλέπει τη συμμετοχή της στον πόλεμο στη Συρία και ως απόκτηση πολεμικής εμπειρίας για τον πόλεμο που σχεδιάζει να κάνει κάποτε ενάντια στο Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα