Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατάφερε πανίσχυρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην αν. Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι κατάφερε πανίσχυρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην αν. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Επίθεση αυτοκτονίας με δεκάδες θύματα, νεκρούς και τραυματίες, πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Συρία ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Η τζιχαντιστική οργάνωση ισχυρίζεται ότι τα θύματα μεταξύ των μαχητών των SDF ανέρχονται κοντά σε 70.

Την επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα πάντα με το Ισλαμικό Κράτος, πραγματοποίησε ένας τζιχαντιστής Γερμανός υπήκοος.

Αργά την Κυριακή το απόγευμα, παραμονή πρωτοχρονιάς, μέσα μαζικής ενημέρωσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσαν μια ανακοίνωση του «χαλιφάτου», σύμφωνα με την οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που στάθμευαν στο χωριό Αλ Μπαχρά στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 μαχητές των SDF και τραυματίστηκαν 50 ή και περισσότεροι.

Ο Γερμανός τζιχαντιστής οδήγησε αυτοκίνητο βόμβα πάνω στις θέσεις των υποστηριζόμενων από τη Δύση Κούρδων και Αράβων των SDF, όπου και ανατινάχτηκε.

Σχετικά άρθρα