Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν – Περιορισμοί σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές επικοινωνίας

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν – Περιορισμοί σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές επικοινωνίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ιράν, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης,

Περιορισμούς στην πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Telegram και Instagram επέβαλαν εκ νέου οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ιράν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, τη στιγμή που συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι Αρχές καταλογίζουν σε οργανώσεις με έδρα το εξωτερικό ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα την υπηρεσία μηνυμάτων Telegram, προκειμένου να καλούν τον κόσμο να διαδηλώνει και να χρησιμοποιεί βόμβες μολότοφ και πυροβόλα όπλα.

Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Μοχαμάντ Τζαβάντ Αζαρί κατηγόρησε το Σάββατο έναν δίαυλο του δικτύου Telegram ότι ενθαρρύνει την «ένοπλη εξέγερση», προειδοποιώντας ότι θα ληφθούν μέτρα.

Ο επικεφαλής του Telegram Πάβελ Ντούροφ ανακοίνωσε στη συνέχεια το κλείσιμο στο Telegram του διαύλου Amadnews, επειδή «παρακινούσε σε βία».

Αμέσως όμως εμφανίστηκαν στο Telegram άλλοι δίαυλοι, οι οποίοι καλούσαν τον κόσμο να διαδηλώσει αναρτώντας βίντεο από συγκεντρώσεις.

Το Telegram είναι κρυπτογραφημένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και σταθερούς υπολογιστές ανταλλαγής μηνυμάτων. Στο Telegram δημιουργούνται κρυπτογραφημένες ομάδες επικοινωνίας που είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθηθούν από τις Αρχές.

Δείτε βίντεο από τις διαδηλώσεις που αναρτήθηκαν στο Twitter:

Σχετικά άρθρα