Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη να κρύβεται στη Μοσούλη ο ιεροεξεταστής δήμιος του ISIS με τη λευκή γενειάδα

Συνελήφθη να κρύβεται στη Μοσούλη ο ιεροεξεταστής δήμιος του ISIS με τη λευκή γενειάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Συνελήφθη την Παρασκευή στη Μοσούλη, από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, ο γνωστός ιεροεξεταστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Ομάρ, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε πολλές εκτελέσεις αντιφρονούντων την περίοδο της παντοδυναμίας της οργάνωσης στο δυτικό Ιράκ.

Ο Αμπού Ομάρ είναι ένα πρόσωπο παγκοσμίως γνωστό εξαιτίας της χαρακτηριστικής λευκής γενειάδας του και των φωτογραφιών και βίντεο που αναρτούσε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο, με τον ίδιο να επιβλέπει τις ποινές που αποφάσιζε το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία.

Ο Αμπού Ομάρ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε δημόσιους λιθοβολισμούς, ακρωτηριασμούς και αποκεφαλισμούς στην επαρχία της Νινευή.

Ο ιεροεξεταστής κρυβόταν στη Μοσούλη από τον Ιούλιο του 2017, όταν η πόλη απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος. Ντόπιοι που εντόπισαν την κρυψώνα του τον ανέφεραν στις ιρακινές Αρχές και έτσι συνελήφθη.

Πιστεύεται ότι άγνωστος αριθμός τζιχαντιστών παραμένει στη Μοσούλη κρυμμένος ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό.

Τις τελευταίες ημέρες ομάδες ένοπλων ανδρών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ενέδρες, επιθέσεις και βομβιστικές επιθέσεις ενάντια στις ιρακινές Αρχές σε πολλές συνοικίες της Μοσούλης.

Σχετικά άρθρα