Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερο «εμίρη» του Ισλαμικού Κράτους για δεύτερη φορά

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερο «εμίρη» του Ισλαμικού Κράτους για δεύτερη φορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Ντιγιάρμπακιρ, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία -μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU- συνέλαβε 75 υπόπτους για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Την ίδια ώρα όμως κρατιέται «χαμηλά» η είδηση ότι τουρκικό δικαστήριο απελευθέρωσε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η τουρκική Αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 75 υπόπτους για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το ANADOLU επικαλούμενο τουρκικές αστυνομικές πηγές.

Η Αστυνομία συνέλαβε 29 από συνολικά 43 υπόπτους στην Άγκυρα και 46 στην Κωνσταντινούπολη (οι 43 ξένοι υπήκοοι).

Όμως την Πέμπτη τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερο τον Ν.Τ., που κατηγορείται ότι είναι ο «εμίρης» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο Ν.Τ. είχε συλληφθεί και στο παρελθόν και είχε αφεθεί ελεύθερος στις 20 Ιουνίου 2017. Στη συνέχεια συνελήφθη ξανά για να αφεθεί τώρα πάλι.

Η απελευθέρωση του τζιχαντιστή έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όμως έχει μια ερμηνεία.

Το Ντιαγιάρμπακιρ, ή αλλιώς Άμιδα, είναι η τουρκοκρατούμενη κουρδική πρωτεύουσα. Το τουρκικό καθεστώς χρειάζεται το Ισλαμικό Κράτος να κυκλοφορεί «ελεύθερο» στο Ντιγιάρμπακιρ ως αντίπαλον δέος στο κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Κάπως έτσι εξηγούνται τα πράγματα.

Σχετικά άρθρα