Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αεροπλανοφόρο βάζει στα σχέδιά της η Ιαπωνία – Το πρώτο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Αεροπλανοφόρο βάζει στα σχέδιά της η Ιαπωνία – Το πρώτο μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρα, Βόρεια Κορέα, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιαπωνία, Πεζοναύτες,

Η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να επισκευάσει και να επανεξοπλίσει το ελικοπτεροφόρο Izumo ώστε να μπορούν να προσνηώνονται σε αυτό «αόρατα» για τα ραντάρ μαχητικά F-35B των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας την Τρίτη, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την αύξηση της ισχύος του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού, τις κινεζικές διεκδικήσεις αλλά και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Η Ιαπωνία δεν διαθέτει αεροπλανοφόρα μετά την ήττα της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1945.

Η επισκευή και ο επανεξοπλισμός του Ιζούμο θα εντασσόταν στις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση σεναρίων βάσει των οποίων τα κυριότερα στρατιωτικά αεροδρόμια στην Ιαπωνία θα καταστρέφονταν εξαιτίας πυραυλικών επιθέσεων, καθώς και σε μέτρα ενίσχυσης της άμυνας γύρω από νοτιοδυτικά ιαπωνικά νησιά, όπου η κινεζική ναυτική δραστηριότητα έχει κλιμακωθεί.

Τρεις κυβερνητικές πηγές ενήμερες για τα σχέδια της ιαπωνικής κυβέρνησης εξήγησαν ότι αυτή η κίνηση, εάν αποφασιστεί, θα γίνει με ορίζοντα την μελλοντική αγορά F-35B από τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη μπορούν να απογειώνονται ή να απονηώνονται από πολύ μικρούς διαδρόμους και να προσγειώνονται ή να προσνηώνονται κάθετα.

Το Ιζούμο, μήκους 248 μέτρων, το μεγαλύτερο ιαπωνικό πολεμικό εφοδιασμένο με επίπεδο κατάστρωμα, είχε σχεδιαστεί με το βλέμμα στην μελλοντική προμήθεια F-35B.

Ο ανελκυστήρας που μεταφέρει ελικόπτερα από τα υπόστεγα και τα αμπάρια έχει τεχνικά τη δυνατότητα ανύψωσης των αεροσκαφών αυτών.

Ο επανεξοπλισμός του πλοίου θα μπορούσε να συμπεριλάβει την προσθήκη μιας κεκλιμένης ράμπας στο κατάστρωμα, την αύξηση του πάχους και της αντοχής του καταστρώματος για να μπορεί να χρησιμοποιείται από τα F-35B, αλλά και τα βελτίωση των τεχνικών δυνατοτήτων του πλοίου για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις πηγές.

Ωστόσο ο υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονόντερα αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει καταλήξει σε οποιαδήποτε οριστική απόφαση για την αλλαγή του ρόλου του πλοίου.

Σχετικά άρθρα