Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: “Παρέα” με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ

Τσαβούσογλου: “Παρέα” με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μέση Ανατολή, Νούρι αλ Μαλίκι, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Τουρκία,

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα παραστεί στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Πέμπτη, όπου θα συζητηθεί η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωσαν σήμερα πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τσαβούσογλου θα μεταβεί στις ΗΠΑ έπειτα από συνάντηση που θα έχει με τον Ιρανό και τον Αζέρο ομόλογό του στο Μπακού.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα ταξιδέψει μέσω Κωνσταντινούπολης και θα συνοδεύεται από τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι.

Ο εκπρόσωπος των Παλαιστινιακών Εδαφών στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ δήλωσε ότι η Γενική Συνέλευση θα ψηφίσει πάνω στο σχέδιο μιας απόφασης που θα ζητεί να ανακληθεί η αμερικανική απόφαση.

Στο προσχέδιο αυτό άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ τη Δευτέρα στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επικρίνει έντονα την κίνηση του Τραμπ και φιλοξένησε μια σύνοδο κορυφής ηγετών μουσουλμανικών χωρών την περασμένη εβδομάδα με την οποία ζήτησαν την αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης.

Σχετικά άρθρα