Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία θέλει διάλογο που «θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές αξίες» με την Αυστρία

Η Γαλλία θέλει διάλογο που «θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές αξίες» με την Αυστρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Αυστρία, Γαλλία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κόμμα των Ελευθέρων,

Την επιθυμία του να εμπλακεί σε διάλογο με την Αυστρία, γνωστοποίησε τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Έναν διάλογο ο οποίος θα βασίζεται στις ευρωπαϊκές αξίες, αφού το ευρωσκεπτικιστικό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων εισήλθε στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Η νέα αυστριακή κυβέρνηση που σχηματίστηκε με τη συμμετοχή του δεξιού Λαϊκού Κόμματος (OVP) και του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (FPO) ορκίστηκε σήμερα και η Αυστρία έγινε η πρώτη δυτική ευρωπαϊκή χώρα με έναν ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί σχετικά με τη συνεργασία με έναν υπουργό Εξωτερικών ή τις υπηρεσίες ασφαλείας που υπόκεινται στον έλεγχο ακροδεξιών υπουργών, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Ζιορζινί επιχείρησε να αποφύγει να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα.

«Η Γαλλία συγχαίρει τον κ. Σεμπάστιαν Κουρτς. Ο νέος καγκελάριος έχει, σε πολλές περιπτώσεις, επιβεβαιώσει την προσήλωσή του στις ευρωπαϊκές αξίες και στο ευρωπαϊκό σχέδιο, το οποίο λαμβάνεται υπόψη από το κυβερνητικό του πρόγραμμα» τόνισε ο Ζιορζινί. «Υπό αυτό το πνεύμα θέλουμε να δεσμευτούμε σε διάλογο με την κυβέρνησή του».

«Τρεις ακροδεξιοί υπουργοί σε νευραλγικές θέσεις στην Αυστρία. Τι περιμένουν οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες προκειμένου να αντιδράσουν;» τόνισε ωστόσο από την πλευρά του ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός Ζαν Μαρκ Ερό στο Twitter.

Σχετικά άρθρα