Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την πάτησε ο Ερντογάν! Πώς του… ξέφυγε ότι αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Την πάτησε ο Ερντογάν! Πώς του… ξέφυγε ότι αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία, Τουρκικό Προξενείο,

Η Τουρκία θα ανοίξει Πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, αυτό που δεν εξήγησε ο σουλτανοπρόεδρος είναι το πώς θα ανοίξει την Πρεσβεία, αφού η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι από το 1967, δηλαδή εδώ και 50 χρόνια, υπό ισραηλινό έλεγχο.

«Θεού θέλοντος, πλησιάζει η μέρα που επισήμως, με την άδεια του Θεού, θα ανοίξουμε εκεί την Πρεσβεία μας» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς τα μέλη του κόμματός του στη νότια επαρχία Καραμάν, προσθέτοντας ότι το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ ήδη εκπροσωπείται από Πρεσβευτή.

Αυτό όμως που δεν είπε ο Ερντογάν στα μέλη του κόμματός του είναι ότι το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ λειτουργεί στα πλαίσια του ισραηλινού κράτους, είναι δηλαδή προξενείο στο έδαφος Ισραήλ. Δεν είναι ένα Γενικό Προξενείο – εν δυνάμει Πρεσβεία στη μελλοντική πρωτεύουσα κάποιου παλαιστινιακού κράτους.

Επίσης, το γεγονός ότι η Τουρκία έχει τοποθετήσει στο Γενικό Προξενείο της στην Ιερουσαλήμ επικεφαλής Πρέσβη, σημαίνει ότι έχει αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Με άλλα λόγια, οι νεο-οθωμανικές μαγκιές του Ερντογάν και οι φλύαρες ασυνάρτητες μεγαλοστομίες του, λαμβάνονται σοβαρά μόνο από εντελώς ανόητους ή από τα μέλη του κόμματός του.

Σχετικά άρθρα