Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο της Δύσης να καταστρέψει το Ισλάμ βλέπει ο Ερντογάν – «Θα μας κάνουν ό,τι μας έκαναν και πριν 100 χρόνια»

Σχέδιο της Δύσης να καταστρέψει το Ισλάμ βλέπει ο Ερντογάν – «Θα μας κάνουν ό,τι μας έκαναν και πριν 100 χρόνια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Μεδίνα, Μέκκα, Ντόναλντ Τραμπ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Οι μουσουλμάνοι ίσως να χάσουν τη Μέκκα και τους άλλους ιερούς τους τόπους εάν η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ δεν ανακληθεί, ανέφερε σε νέες του δηλώσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εάν χάσουμε την Ιερουσαλήμ τότε δεν θα μπορούμε να προστατέψουμε τη Μεδίνα. Εάν χάσουμε τη Μεδίνα – θα χάσουμε τη Μέκκα και την Καάμπα», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, παριστάνοντας με τις δηλώσεις αυτές τον «προστάτη» όχι μόνο της Ιερουσαλήμ αλλά και των ιερών πόλεων της Σαουδικής Αραβίας, κάτι που σίγουρα δεν άρεσε καθόλου στους Σαουδάραβες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει πάψει να λαϊκίζει και επιλέγει για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του να ψεύδεται ασυστόλως.

Η Ιερουσαλήμ είναι ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισραήλ από το 1949 και από το 1967 ολόκληρη η πόλη έχει περιέλθει σε ισραηλινό έλεγχο.

Δηλαδή, τα τελευταία 50 χρόνια η Ιερουσαλήμ είναι μια ισραηλινή πόλη. Τώρα θα τη χάσει ο Ερντογάν; Την «έχασε» από το 1967, δεν του το είπε κανείς;

Το Σάββατο ο Τούρκος σουλτανοπρόεδρος ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ακυρώσει την αναγνώριση του Ντόναλντ Τραμπ. Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, αφενός μεν γιατί οι ΗΠΑ είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και αφετέρου από πότε το ΣΑ μπορεί να απαγορεύει σε ένα κράτος να αναγνωρίζει την πρωτεύουσα ενός άλλου κράτους;

Το όλο θέμα είναι εντελώς φαιδρό εάν αναλογιστεί κανείς ότι όλη αυτή η φασαρία γίνεται από τον Ερντογάν, που κυβερνά μια χώρα που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο, δεν έχει πειθαρχήσει σε καμία απόφαση του ΟΗΕ σχετικά με την Κύπρο και έχει δημιουργήσει και ένα ψευδοκράτος στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Να μίλαγε και κανείς που σέβεται τη διεθνή νομιμότητα κομμάτια να γίνει, αλλά να μιλά ο Ερντογάν και η Τουρκία;

Μάλιστα ο Ερντογάν διαμήνυσε προς τον ΟΗΕ ότι εάν αποτύχει να «τακτοποιήσει το θέμα», η Τουρκία θα κάνει όλα τα αναγκαία εντός νόμιμων πλαισίων για να πολεμήσει την αναγνώριση των ΗΠΑ. «Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται την Παλαιστίνη ή την Ιερουσαλήμ επειδή απλά το επιθυμεί το Ισραήλ», είπε ο Ερντογάν.

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, σχολιάζουμε με τη σειρά μας, εάν και οι ΗΠΑ αποφάσιζαν επιτέλους να υπερασπιστούν τη διεθνή νομιμότητα σε σχέση και με την Τουρκία, μια χώρα ταραξία που τη γράφει διαρκώς στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Τρέμει τον διαμελισμό

Ωστόσο, παρά τα ψέμματα και τους λαϊκισμούς του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεστόμισε και μερικές αλήθειες, που είναι και οι πραγματικοί του φόβοι.

Έτσι, όπως δήλωσε, «όπως πριν έναν αιώνα [σ.σ. μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο], ο ισλαμικός κόσμος αντιμετωπίζει προσπάθειες να τον ανασχηματίσουν [σ.σ. αλλαγές συνόρων εννοεί] με αίμα, δάκρυα και διαμάχες μεταξύ αδελφών [σ.σ. μεταξύ μουσουλμάνων]», είπε ο Ερντογάν.

Τι εννοεί; Ότι όπως πριν 100 χρόνια η Οθωμανική Αυτοκρατορία διαμελίστηκε, έτσι και τώρα οι δυτικοί σχεδιάζουν νέα σύνορα στη Μέση Ανατολή. Και ποιος θα διαμελιστεί; Τι φοβάται ο Ερντογάν; Ο ηγέτης της Τουρκίας φοβάται τον διαμελισμό της χώρας του και είναι λογικό.

Η εναπομείνασα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία σημερινή Τουρκία είχε το 1935 μόλις 17 εκ. πληθυσμό. Η Ελλάδα τότε είχε 8 εκ., ήμασταν δηλαδή αναλογία 1 προς 2,5. Μια Τουρκία 17 εκ. ανθρώπων σε όλη την έκτασή της δεν συνιστούσε τότε απειλή.

Η δημογραφική όμως έκρηξη που σημειώθηκε στη γειτονική μας χώρα τις τελευταίες δεκαετίες έφθασε τον πληθυσμό της Τουρκίας στα 79,5 εκ.

Μπορεί να μην είναι όλοι Τούρκοι, αφού πρόκειται για μια πολυεθνική χώρα, ωστόσο, ο υπερπληθυσμός της τροφοδοτεί «όνειρα» για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μετατροπή της σε υπερδύναμη.

Πώς αντιμετωπίζεται ένας τέτοιος κίνδυνος που απειλεί πρωτίστως την κυριαρχία της Δύσης, την ειρήνη και την ασφάλεια, στην περιοχή; Με διαμελισμό της Τουρκίας αντιμετωπίζεται. Ο Ερντογάν το ξέρει για αυτό και το αναφέρει συχνά σε ομιλίες του, ενώ τώρα από ό,τι φαίνεται προσπαθεί να παρουσιάσει τον επικείμενο διαμελισμό της Τουρκίας ως ζήτημα που αφορά όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.

Στην πραγματικότητα προσπαθεί να συσπειρώσει όλο τον μουσουλμανικό κόσμο κατά της Δύσης, διαδίδοντας ότι η Δύση έχει σχέδιο για ολοκληρωτική καταστροφή των μουσουλμάνων.

«Οι λαοί του ισλαμικού κόσμου πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για επιθέσεις που θα επιχειρήσουν να γκρεμίσουν τους μουσουλμάνους εκ των έσω» είπε.

Διαβάστε περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ο Ερντογάν θέλει να κάνει δική του την Ιερουσαλήμ – Όλο το σχέδιο και οι σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Σχετικά άρθρα