Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάμπριελ: Η σοσιαλδημοκρατία πρέπει να “εξημερώσει” τον καπιταλισμό

Γκάμπριελ: Η σοσιαλδημοκρατία πρέπει να “εξημερώσει” τον καπιταλισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Μάρτιν Σουλτς, Σοσιαλδημοκράτες, Σοσιαλδημοκρατία,

Για την «αγάπη για την πατρίδα», αλλά και «πώς πρέπει να αντιδράσει το SPD έναντι του δεξιού λαϊκισμού», γράφει σε άρθρο του στο «Der Spiegel» o ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκαμπριέλ.

Η Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να επικεντρωθεί σε εκείνο το τμήμα της κοινωνίας που δεν συμφωνεί με το μεταμοντέρνο Μότο “Anything goes” αλλά αισθάνεται άβολα και πολλές φορές ότι κινδυνεύει» τονίζει σε άρθρο του στη σημερινή έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel» ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τίτλο «Αγάπη για την πατρίδα» και υπότιτλο «Πώς πρέπει να αντιδράσει το SPD έναντι του δεξιού λαϊκισμού».

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τονίζει ότι ξεκινά διάλογο στο κόμμα του για “την πατρίδα” και “την κυρίαρχη κουλτούρα”. «Η επιθυμία για μια “κυρίαρχη κουλτούρα” σε μια κοινωνία με μεγάλη ποικιλομορφία είναι μόνο εργαλείο της συντηρητικής προπαγάνδας ή ταυτόχρονα υποβόσκει η επιθυμία προσανατολισμού και των ψηφοφόρων μας σε ένα φαινομενικά ασύνδετο και μετα-μοντέρνο κόσμο;» θέτει το ερώτημα ο Γκάμπριελ.

Επιπρόσθετα, ο ομοσπονδιακός Υπ. Εξωτερικών επισημαίνει ότι η κουλτούρα των Σοσιαλδημοκρατών έχει απομακρυνθεί από τις κλασικές απόψεις των ψηφοφόρων του. «Ως Σοσιαλδημοκράτες και Προοδευτικοί αισθανόμαστε πιο άνετα σε ένα φιλελεύθερο μετα-μοντέρνο διάλογο. Η προστασία του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή ήταν για εμάς σημαντικότερα θέματα από τη διατήρηση θέσεων εργασίας στη βιομηχανία και η προστασία των δεδομένων έναντι της ασφάλειας».

Για τη γεφύρωση του χάσματος με τα συντηρητικά κοινωνικά στρώματα ο Γκάμπριελ στηρίζει το πρόγραμμα του ηγέτη του SPD, Μάρτιν Σουλτς «Περισσότερη διεθνής συνεργασία, περισσότερη ευρωπαϊκή συνεργασία: μόνο τότε θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή να εξημερώσουμε τον καπιταλισμό και να δημιουργήσουμε κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία αγοράς» τονίζει ο Γκάμπριελ.

Σχετικά άρθρα