Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Κίνας: Δεν πρέπει να επιτραπεί ο πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο

Πρόεδρος Κίνας: Δεν πρέπει να επιτραπεί ο πόλεμος στην Κορεατική Χερσόνησο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Γκουτέρες, Κίνα, Κορεατική Χερσόνησος, Νότια Κορέα, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σι Τζινπίνγκ,

Η κρίση για τα προγράμματα όπλων της Βόρειας Κορέας πρέπει να επιλυθεί μέσω συνομιλιών και όχι πολέμου, όπως δήλωσε την Πέμπτη  ο πρόεδρος της Κίνας Σι Tζινμπίνγκ ενώ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε για τον κίνδυνο της «χαλαρότητας» που μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση.

“Το ζήτημα της χερσονήσου πρέπει, τελικά, να επιλυθεί μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων”, ανέφερε ο Tζινμπίνγκ.
Η Κίνα και η Νότια Κορέα έχουν σημαντικό κοινό συμφέρον για τη διατήρηση της ειρήνης και η Κίνα ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Νότια Κορέα για την προώθηση των συνομιλιών και τη στήριξη του Βορρά και του Νότου για τη βελτίωση των σχέσεων.

Η Κίνα έχει εναντιωθεί στην ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, το οποίο κατασκευάστηκε στο ΗΠΑ, στη Νότια Κορέα, λέγοντας ότι το ισχυρό του ραντάρ μπορεί να δει πολλά σημεία στην Κίνα.

Η Κίνα και η Νότια Κορέα συμφώνησαν τον Οκτώβριο να εξομαλύνουν τις ανταλλαγές και να προχωρήσουν πέρα από τη διαμάχη, η οποία πάγωσε τις εμπορικές και επιχειρηματικές ανταλλαγές.

Ο Τζινμπίνγκ επανέλαβε τη θέση της Κίνας για το THAAD και είπε ότι ελπίζει ότι η Νότια Κορέα θα συνεχίσει να «χειρίζεται σωστά» το ζήτημα.

Ο Γκουτέρες, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Τόκιο μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας. δήλωσε ότι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας, πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως από την Πιονγιάνγκ και άλλες χώρες.

Είπε ότι αναμένει ότι η συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Παρασκευής θα δώσει μια ισχυρή θέση της ενότητας και την ανάγκη διπλωματίας για την επίλυση του θέματος.

Σχετικά άρθρα