Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Tουρκία θέλει να ανοίξει Πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

H Tουρκία θέλει να ανοίξει Πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ντόναλντ Τραμπ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία,

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ επιδεινώνονται συνεχώς και άλλη μια απόδειξη είναι η απόφαση της Άγκυρας ν’ ανοίξει πρεσβεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά την ανακήρυξή της ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη.

«Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους είναι σε ευθεία γραμμή με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Θα αγωνιστούμε για την αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της Παλαιστίνης» δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Daily Sabah.

«Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες μέχρι οι ΗΠΑ να υποχωρήσουν από την απόφασή τους για την Ιερουσαλήμ» τόνισε.

Μετά από μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στην Κωνσταντινούπολη που κλήθηκε από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Οργανισμός για την Ισλαμική Συνεργασία (Organization of Islamic Cooperation – OIC) κήρυξε την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης «υπό κατοχή» και παρότρυνε τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την ειρηνευτική διαδικασία και να αποσυρθούν από την απόφαση της Ιερουσαλήμ.

Σχετικά άρθρα