Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαράζ συλλήψεων για ύποπτες “διασυνδέσεις” με τον μακελάρη του Βερολίνου

Μπαράζ συλλήψεων για ύποπτες “διασυνδέσεις” με τον μακελάρη του Βερολίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βερολίνο, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Η αστυνομία στη Γερμανία προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις ανθρώπων τους οποίους θεωρεί ύποπτους ότι επισκέφτηκαν περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή, και οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου το 2016.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Συρία μέσω Τουρκίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι οι συλληφθέντες είχαν συνδέσεις με τον Τυνήσιο Ανίς Αμρί, ο οποίος έπεσε με ένα νοικιασμένο φορτηγό πάνω σε ανθρώπους στη χριστουγεννιάτικη αγορά στις 19 Δεκεμβρίου 2016, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, προτού καταφέρει να ξεφύγει.

Το Γραφείο Γενικού Εισαγγελέα του Βερολίνου, μέσω twitter, ανέφερε ότι «διερευνά ταξίδια που έγιναν σε περιοχές του Ισλαμικού Κράτους. Οι έρευνες σε διάφορα σημεία της πόλης συνεχίζονται».

Σχετικά άρθρα