Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αντεπιτέθηκε στην ανατολική Συρία και ανάγκασε σε υποχώρηση τον συριακό στρατό

Το Ισλαμικό Κράτος αντεπιτέθηκε στην ανατολική Συρία και ανάγκασε σε υποχώρηση τον συριακό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Αποφασισμένοι να μην πεθάνουν εύκολα είναι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Συρία, στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε ευρεία αντεπίθεση στις θέσεις του συριακού στρατού (δυτικά του Ευφράτη) και των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ανατολικά του Ευφράτη, στη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Μέσα σε 24 ώρες από την έναρξη της αντεπίθεσης, το γραφείο Τύπου του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε ότι η οργάνωση ανακατέλαβε αρκετά χωριά και κωμοπόλεις στη δυτική όχθη του Ευφράτη από τον συριακό στρατό.

Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι πήραν πίσω και την κωμόπολη Αλ Σαλινίγια.

Εάν πράγματι το Ισλαμικό Κράτος ανακατέλαβε την Αλ Σαλινίγια, τότε ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του παραστρατιωτικές μονάδες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση οι ρωσικοί πανηγυρισμοί πριν μια εβδομάδα, ότι δήθεν νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αποδεικνύονται πρόωροι.

Σχετικά άρθρα