Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λυσσαλέα αντίσταση προβάλλει το Ισλαμικό Κράτος στους Κούρδους (SDF) στην ανατολική Συρία

Λυσσαλέα αντίσταση προβάλλει το Ισλαμικό Κράτος στους Κούρδους (SDF) στην ανατολική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συναντούν ισχυρή αντίσταση από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Οι κουρδικές δυνάμεις και οι δυτικοί σύμμαχοί τους αν και πέτυχαν μια σειρά από σημαντικές στρατιωτικές επιτυχίες στην περιοχή τον προηγούμενο μήνα, όπως να καταλάβουν την έρημο μέχρι τα σύνορα Συρίας-Ιράκ και να απελευθερώσουν και να ασφαλίσουν τη στρατηγικής σημασίας κωμόπολη Αλ Μπουσαΐρα, δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να εκκαθαρίσουν τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη πλήρως από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές αμύνονται εξαπολύοντας επιθέσεις αυτοκτονίας με αυτοκίνητα βόμβες και πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές επιδρομές, χρησιμοποιώντας για να βρεθούν κοντά ή πίσω από τις κουρδικές γραμμές υπόγεια τούνελ που έσκαψαν όταν ακόμα έλεγχαν πλήρως την περιοχή.

Έτσι, οι τρομοκράτες εμφανίζονται από το πουθενά, βγαίνοντας από τα μυστικά τούνελ τους, καταφέρνοντας αιματηρά χτυπήματα στους Κούρδους.

Παράλληλα υπάρχουν αναφορές που τονίζουν ότι ο Διεθνής Συνασπισμός έχει σταματήσει ή ελαχιστοποιήσει τις αεροπορικές του επιδρομές ενάντια στις θέσεις των τζιχαντιστών.

Στον πολεμικό χάρτη της Συρίας βλέπετε με μαύρο χρώμα τα εδάφη που συνεχίζει να ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Μέσα στον κόκκινο κύκλο η περιοχή που μαίνονται οι λυσσαλέες μάχες με τους Κούρδους. – Με ΚΟΚΚΙΝΟ τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση, με ΚΙΤΡΙΝΟ οι Κούρδοι, με ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ στον νότο ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), με ΠΡΑΝΙΚΟ ΣΚΟΥΡΟ στον βορρά η Αλ Κάιντα και με πράσινο ανοιχτό οι φιλότουρκοι ισλαμιστές, με γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή, με μοβ στον νότο τα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδώ και πολλές δεκαετίες υψίπεδα του Γκολάν.

Σχετικά άρθρα