Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επέστρεψαν στη Ρωσία στρατεύματα που είχε στείλει ο Πούτιν να πολεμήσουν στη Συρία

Επέστρεψαν στη Ρωσία στρατεύματα που είχε στείλει ο Πούτιν να πολεμήσουν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμιστές, Ρωσία, Σεργκέι Σουροβίκιν, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μέρος των ρωσικών στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία επέστρεψε την Τρίτη στη Ρωσία, ξεκινώντας την αποχώρηση «σημαντικού τμήματος» των ρωσικών δυνάμεων από τη χώρα την οποία ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

«Το τάγμα της στρατιωτικής αστυνομίας του νότιου στρατιωτικού τομέα της Ρωσίας, που είχε αναπτυχθεί στη Συριακή Αραβική Δημοκρατία, μεταφέρθηκε με δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Μαχατσκάλα», πρωτεύουσας του Νταγκεστάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

Εικόνες που αναμεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση έδειξαν τους στρατιώτες να αποβιβάζονται στην πίστα του αεροδρομίου της μικρής ρωσικής δημοκρατίας του Βόρειου Καυκάσου.

Βομβαρδιστικά Tu-22M3 αναχώρησαν, εξάλλου, από το αεροδρόμιο της Βόρειας Οσετίας, στον ρωσικό Καύκασο, απ΄όπου απογειώνονταν για να πραγματοποιήσουν πλήγματα στη Συρία, προκειμένου να επιστρέψουν στις μόνιμες βάσεις τους, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν διέταξε τη Δευτέρα, στη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψης στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λαοδίκεια (Λαττάκεια) της Συρίας, την αποχώρηση «σημαντικού τμήματος» των ρωσικών δυνάμεων από τη χώρα, έπειτα από παραμονή περισσότερων από δύο χρόνων.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο τον αριθμό των στρατιωτών που αφορά αυτή η αποχώρηση.

Ανώνυμες πηγές που πρόσκεινται στον ρωσικό στρατό έκαναν λόγο, στις ρωσικές εφημερίδες RBK και Kommersant, για «τα δύο τρίτα του συντάγματος και των εξοπλισμών».

Είκοσι τρία ρωσικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Συρία καθώς και μονάδες των ειδικών δυνάμεων, ναρκαλιευτές και γιατροί του νοσοκομείου εκστρατείας, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για εκτεταμένη ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τρομοκρατών στη Συρία, αν χρειαστεί.

Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, που ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015, άλλαξε τα δεδομένα επιτρέποντας κυρίως στις κυβερνητικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος την αρχαία πόλη Παλμύρα και να εκδιώξουν τους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές από το προπύργιό τους, το Χαλέπι.

Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν ο πρόεδρος Πούτιν είχε ανακοινώσει αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων αλλά στη συνέχεια τα επανέφερε.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι νίκησε το Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας, η πραγματικότητα όμως μαρτυρά ότι το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να ελέγχει εδάφη τόσο στη νοτιοανατολική Συρία όσο και στη βορειοδυτική.

Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε ξανά ισχυρές ρωσικές ενισχύσεις να φτάνουν σε συριακό έδαφος.

Σχετικά άρθρα