Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πληθαίνουν οι Τούρκοι στρατιώτες με ψυχολογικά προβλήματα που αυτοκτονούν

Πληθαίνουν οι Τούρκοι στρατιώτες με ψυχολογικά προβλήματα που αυτοκτονούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να υφίσταται βαριές απώλειες στον πόλεμο ενάντια στους γκερίλας (αντάρτες) του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία (τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν) παρά την οπλική του υπεροχή.

Το τουρκικό κράτος αποκρύπτει τους πραγματικούς αριθμούς των νεκρών ανδρών του στις μάχες στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, ενώ πολλοί στρατιώτες αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αυτοκτονίες.

Ο Τούρκος στρατιώτης Ογκιουζάν Εσέρ (Oğuzhan Eser), 22 ετών, που υπηρετούσε τη θητεία στην τουρκοκρατούμενη κουρδική επαρχία Χακάρι, βρέθηκε νεκρός κοντά σε δεξαμενή νερού στη Σμύρνη, όπου βρισκόταν με άδεια. Το σώμα του ήταν διάτρητο από σφαίρες και ανακοινώθηκε ότι αυτοκτόνησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εσέρ ήταν στενός φίλος με τον χωροφύλακα Χαρούν Αρβάς (Harun Arvas) που σκοτώθηκε σε μάχη με Κούρδους αντάρτες και έκανε ψυχοθεραπεία μετά τον θάνατο του φίλου του.

Να σημειωθεί ότι πολλές “αυτοκτονίες” Τούρκων στρατιωτών είναι ύποπτες και έχει υποστηριχτεί ότι οι άνδρες έχασαν τις ζωές τους μετά την άρνησή τους να υπακούσουν σε εντολές.

Σχετικά άρθρα