Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βολιβία, Ζαν Καλμ, Καρμέλο Φλόρες, Σεσίλιο Φλόρες,

Ο Καρμέλο Φλόρες, ένας ιθαγενής στη Βολιβία που είχε καταταγεί ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε το βράδυ της Δευτέρας, σε ηλικία 123 ετών, στο χωριό όπου ζούσε, κοντά στη λίμνη Τιτικάκα, όπως ανέφερε ο γιος του.

Με βάσει διάφορα επίσημα έγγραφα που είχαν ως βάση το πιστοποιητικό βάπτισής του, ο Φλόρες είχε γεννηθεί στις 16 Ιουλίου του 1890. Όμως η Βολιβία άρχισε να εκδίδει επίσημα πιστοποιητικά γέννησης το 1940 και οι αρχές δεν ήταν ποτέ σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την επικαλούμενη ηλικία του Φλόρες.

Ο γιος του Σεσίλιο Φλόρες, ο οποίος είναι σχεδόν 70 ετών, ανέφερε ότι ο πατέρας του πριν πεθάνει «δεν ήταν σε θέση να σταθεί όρθιος, το πόδι του ήταν πρησμένο», γεγονός που οφειλόταν σε διαβήτη, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Ο Φλόρες έλεγε ότι όφειλε τη μακροζωία του στη διατροφή του με σπόρους κινόα και μανιτάρια που έβρισκε δίπλα στο ποτάμι αλλά και στο διαρκές μάσημα φύλλων κόκας.

Ο υπερήλικας άντρας ζούσε σε μια καλαμένια καλύβα σε ένα χωριουδάκι σε υψόμετρο 4.000 μέτρων στις Άνδεις ανατολικά της πρωτεύουσας Λα Παζ. Είχε πολεμήσει στον πόλεμο της περιόδου 1932-1935 μεταξύ της Βολιβίας και της Παραγουάης ενώ έζησε για λίγο καιρό στην Λα Παζ, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να συνηθίσει την πολύβουη πρωτεύουσα.

Ο επίσημος τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο που έζησε ποτέ ανήκει στη Γαλλίδα Ζαν Καλμ η οποία πέθανε σε ηλικία 122 ετών το 1997, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Σχετικά άρθρα