Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκόπια: Παραιτήθηκε ο Γκρούεφσκι – Ποιοι ετοιμάζονται για την κούρσα του κόμματος

Σκόπια: Παραιτήθηκε ο Γκρούεφσκι – Ποιοι ετοιμάζονται για την κούρσα του κόμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Μιλόσοσκι, Βαλκάνια, Νίκολα Γκρούεφσκι, Νικόλα Ποπόσκι, Σκόπια,

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης των Σκοπίων, VMRO-DPMNE, ο Νίκολα Γκρούεφσκι, υπέβαλε την παραίτησή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το βράδυ της Κυριακής.

Παράλληλα, η Κεντρική Επιτροπή του VMRO-DPMNE αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, την 22α και 23η Δεκεμβρίου, στο οποίο θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός του VMRO-DPMNE.

Ο Γκρούεφσκι πριν από μερικές ημέρες είχε αναγγείλει ότι θα παραιτηθεί από αρχηγός του VMRO-DPMNE, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την βαριά ήττα του κόμματος στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κανένα στέλεχος του VMRO-DPMNE δεν έχει εκδηλώσει ακόμη δημόσια πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ως επικρατέστεροι διάδοχοι του Νίκολα Γκρούεφσκι φέρονται ο γενικός γραμματέας του κόμματος Χρίστιαν Μίτσκοσκι, για τον οποίο λέγεται ότι έχει την εύνοια του Γκρούεφσκι, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι και Νίκολα Πόποσκι, ο βουλευτής του VMRO-DPMNE Ιλίγια Ντίμοφσκι και ο πρώην υπουργός Υγείας Νίκολα Τοντόροφ.

Ο Γκρούεφσκι βρίσκεται στην ηγεσία του δεξιού, εθνικιστικού VMRO-DPMNE από το 2003, ενώ το διάστημα 2006-2016 διετέλεσε πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Μετά την απώλεια της εξουσίας αλλά και την βαριά ήττα του VMRO-DPMNE στις δημοτικές εκλογές, ο Γκρούεφσκι αμφισβητήθηκε έντονα στο εσωτερικό του κόμματός του και η εσωκομματική αντιπολίτευση ζητούσε επίμονα την παραίτησή του.

Σχετικά άρθρα