Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτοιμη για το μουντιάλ η Βραζιλία “εντός και εκτός γηπέδων”

Έτοιμη για το μουντιάλ η Βραζιλία “εντός και εκτός γηπέδων”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Ντίλμα Ρούσεφ, Παγκόσμιο Κύπελλο 2014,

Η Βραζιλία είναι έτοιμη για το μουντιάλ διαλαλεί η πρόεδρος της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ για την αμφιλεγόμενη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014 που ξεκινά την Πέμπτη.

Η Ρούσεφ εξακολουθεί να υπερασπίζεται τις σχετικές δημόσιες δαπάνες που ενέκρινε, ο οποίες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και -καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν- ρίχνουν σταδιακά τη δημοτικότητα της αριστερής προέδρου ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Απευθυνόμενη στο βραζιλιάνικο έθνος μέσω τηλεοράσεως και ραδιοφώνου η πρόεδρος Ρούσεφ καλωσόρισε τους φιλάθλους από όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι η Βραζιλία τους περιμένει «με ανοικτές αγκάλες», όπως ακριβώς και ο Χριστός ο Λυτρωτής το περίφημο άγαλμα με θέα στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Η Βραζιλία έχει ξεπεράσει τα βασικά εμπόδια και είναι έτοιμη εντός και εκτός γηπέδων» είπε και εξήγησε πως «έχουμε δημιουργήσει, αναβαθμισμένα αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, γέφυρες, δρόμους πρόσβασης, γραμμές γρήγορης διέλευσης».

Αυτά τα επιτεύγματα «δεν θα πάνε στις βαλίτσες των τουριστών μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μείνουν εδώ, προς όφελος όλων των Βραζιλιάνων. Το Παγκόσμιο Κύπελλο διαρκεί μόλις ένα μήνα, αλλά τα οφέλη παραμένουν εδώ για πάντα» συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, που είναι υποψήφια για επανεκλογή, στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει την επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι βραζιλιάνοι από τα περίπου 11 δισ. δολάρια που επενδύονται στην προετοιμασία της διοργάνωσης με το ένα τρίτο αυτών των χρημάτων να πηγαίνει στην κατασκευή ή την ανακαίνιση των γηπέδων.

«Από το 2010, όταν άρχισαν να χτίζονται τα γήπεδα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα ομόσπονδα κρατίδια και οι δήμοι έχουν επενδύσει περίπου 560 δισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας», είπε η Ρούσεφ.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας ξεκίνησε πάντως το διάγγελμά της με ένα μήνυμα καλωσορίσματος για να υποστηρίξει τους περίπου 600.000 ξένους φιλάθλους που αναμένεται στη χώρα και κάλεσε τους Βραζιλιάνους να τους φιλοξενήσουν «θερμά».

«Οι φίλοι μας σε όλο τον κόσμο, έρχονται ειρηνικά και ο Χριστός ο Λυτρωτής έχει ανοιχτές αγκάλες να σας καλωσορίσει όλους»είπε.

Σχετικά άρθρα