Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

SPD: Πριν το Πάσχα δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία

SPD: Πριν το Πάσχα δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Μάρτιν Σουλτς,

Πριν από το Πάσχα δεν πρόκειται να σχηματιστεί νέα γερμανική αν και το Σοσιαλδημοκράτες έδωσαν το πράσινο φως για συνομιλίες με τo κόμμα της Μέρκελ, δηλώνουν στελέχη του SPD.

Πάντως, η καγκελάριος Μέρκελ και ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Σουλτς , ο οποίος επανεξελέγη στο συνέδριο με 81,9% στο συνέδριο του κόμματος, πρόκειται να συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη προκειμένου να συζητήσουν μια ενδεχόμενη κυβερνητική συμμαχία ώστε να εξέλθει η Γερμανία από το πολιτικό αδιέξοδο.

Το συνέδριο των αντιπροσώπων του SPD έδωσε τις “ευλογίες” του για την έναρξη των συνομιλιών με τους Συντηρητικούς,το αποτέλεσμα των οποίων παραμένει ωστόσο αβέβαιο. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει, εκτός της Μέρκελ και του Σουλτς, ο ηγέτης του βαυαρικού συντηρητικού κόμματος CSU, Χορστ Ζεεχόφερ.

Επίκειται συνάντηση Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών

«Έχουμε τις πρώτες συζητήσεις»,διευκρίνισε η Άντρεα Νάλες,επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD,στον ραδιοφωνικό σταθμό «Deutschlandfunk».

«Δεν είμαστε ακόμη σε διερευνητική φάση, δεν είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις», επέμεινε ωστόσο. Η Νάλες περιέγραψε τα κύρια σημεία για το SPD, μεταξύ των οποίων και την κατάργηση ενός μικτού δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας–μια ιδέα που απορρίπτουν οι Συντηρητικοί. «Αλλά δεν εισέρχεσαι σε διαπραγματεύσεις με ένα μεγάλο σακίδιο στην πλάτη γεμάτο κόκκινες γραμμές», είπε.

Στο μεταναστευτικό –στο οποίο οφειλόταν η κατάρρευση των συνομιλιών ανάμεσα στους συντηρητικούς, τους Πράσινους και το φιλελεύθερο FDP – η Νάλες επισήμανε πως το SPD πρέπει να «πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα».

 

Η πλειοψηφία των Γερμανών θέλουν “μεγάλο συνασπισμό”

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, η πλειοψηφία των Γερμανών (70%) αναμένουν τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού. Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί (47%) θα ήταν ευτυχείς με μια τέτοια συμμαχία.

Το SPD κερδίζει δύο ποσοστιαίες μονάδες στη δημοσκόπηση της Forsa και φθάνει το 23% ενώ οι Συντηρητικοί χάνουν μία μονάδα και συγκεντρώνουν το 32%.

 

Σχετικά άρθρα