Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκός Οίκος: “Αντιπαραγωγική” η άρνηση των Παλαιστινίων να συναντήσουν τον Μάικ Πενς

Λευκός Οίκος: “Αντιπαραγωγική” η άρνηση των Παλαιστινίων να συναντήσουν τον Μάικ Πενς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Μάικ Πενς, Μαχμούντ Αμπάς, Ντόναλντ Τραμπ, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι,

«Αντιπαραγωγική» χαρακτήρισε ενδεχόμενη ακύρωσης της συνάντησης μεταξύ του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς και του προέδρου των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς ο Λευκός Οίκος.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Ισραήλ στο δεύτερο 15μερο του Δεκεμβρίου, επίσκεψη που αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, πυροδοτώντας την κατακραυγή των Παλαιστινίων και της διεθνούς κοινότητας.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του, ο κ. Πένς προβλέπεται να συναντήσει τον κ. Αμπάς, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής διοίκησης, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος Φάταχ δήλωσε ότι ο κ. Πενς «είναι ανεπιθύμητος στην Παλαιστίνη».

«Εξ ονόματος της Φάταχ, δηλώνω ότι δεν θα υποδεχτούμε τον αναπληρωτή του Τραμπ στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

»Ζήτησε να συναντηθεί (με τον Αμπάς) στις 19 του μηνός στη Βηθλεέμ. Αυτή η συνάντηση δεν θα γίνει», είπε ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ.

Σχετικά άρθρα