Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σημαντική ανακοίνωση Toυσκ για το Brexit το πρωί της Παρασκευής

Σημαντική ανακοίνωση Toυσκ για το Brexit το πρωί της Παρασκευής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ντόναλντ Τουσκ,

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα προβεί σε μια ανακοίνωση για το Brexit νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του, γεγονός που πυροδότησε σωρεία εικασιών για το μέλλον των σχεδίων της Βρετανίας για μια συμφωνία για το “διαζύγιο” με τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο Τουσκ θα κάνει μια δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου, αύριο στις 7.50, ώρα Βρυξελλών (8.50 ώρα Ελλάδας).

Ένας αξιωματούχος της ΕΕ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η ενημέρωση θα γίνει τόσο νωρίς, είπε ότι ο Τουσκ είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει για την Ουγγαρία στις 8.15, τοπική ώρα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι βρισκόταν στις Βρυξέλλες την Δευτέρα και ήταν έτοιμη να συμφωνήσει τις γενικές γραμμές των όρων του διαζυγίου, όταν το βορειοϊρλαντικό κόμμα DUP, που στηρίζει την κυβέρνησή της, εξέφρασε αντιρρήσεις στο θέμα των συνόρων με την Ιρλανδία.

Έκτοτε οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται προκειμένου να βρεθεί μια λύση μέχρι τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, στις 14-15 Δεκεμβρίου.

Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της δήλωσης που θα κάνει ο Τουσκ.

Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε δηλώσει ότι η Μέι έχει διορία μέχρι το βράδυ της Κυριακής αν θέλει να επιστρέψει στις Βρυξέλλες και να σφραγίσει μια συμφωνία ώστε να ελπίζει ότι την Παρασκευή θα πάρει το “πράσινο φως” για την έναρξη της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων που θα αφορά τη μελλοντική εμπορική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.

Σχετικά άρθρα