Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή σε Τυνησία- Ιορδανία: “Όχι αμερικανική πρεσβεία στο ιορδανικό έδαφος- Θάνατος στο Ισραήλ”

Οργή σε Τυνησία- Ιορδανία: “Όχι αμερικανική πρεσβεία στο ιορδανικό έδαφος- Θάνατος στο Ισραήλ”

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Τυνησία κατά της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, την ίδια ώρα που βουλευτές καλούσαν σε πανεθνική κινητοποίηση την Παρασκευή.

Στην Ιορδανία, εκατοντάδες διαδηλωτές έκαψαν φωτογραφίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και μια αμερικανική σημαία κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αμάν.

“Όχι αμερικανική πρεσβεία στο ιορδανικό έδαφος” και “Θάνατος στο Ισραήλ”, φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.


Διαδηλώσεις αναμένεται να οργανωθούν και  στο βασίλειο, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Στο κέντρο της Τύνιδας συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αριστερών και ισλαμικών οργανώσεων. “Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι” και “Κατάρα στον Τραμπ” ήταν τα βασικά συνθήματα που κυριάρχησαν στη διαδήλωση.

Περίπου 100-200 διαδηλωτές επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι την αμερικανική πρεσβεία αλλά εμποδίστηκαν από την αστυνομία.

Οι αρχές είχαν αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή και είχαν διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τους γύρω δρόμους.
Στο Σφαξ, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Τυνησίας, περίπου 1.000 διαδηλωτές συμμετείχαν σε μια συγκέντρωση υποστήριξης στους Παλαιστίνιους.

Το κοινοβούλιο της Τυνησίας ενέκρινε ένα ψήφισμα που ζητά “από τις αραβικές και μουσουλμανικές αρχές να αναλάβουν την ιστορική ευθύνη τους ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση” των ΗΠΑ. Οι βουλευτές κάλεσαν επίσης “όλον τον λαό να συμμετάσχει στην πανεθνική διαδήλωση” αύριο.

Το πανίσχυρο συνδικάτο UGTT και το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα, που μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού, έχουν απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη διαδήλωση αυτή.

Η ένωση δημοσιογράφων της Τυνησίας αποφάσισε επίσης να ξεκινήσει μια “πρωτοβουλία μποϊκοτάζ των αμερικανικών και σιωνιστικών προϊόντων”.

Σχετικά άρθρα