Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Παλαιστινίων: Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα της Παλαιστίνης

Πρόεδρος Παλαιστινίων: Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσα της Παλαιστίνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ισραήλ, Μαχμούντ Αμπάς, Ντόναλντ Τραμπ, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι,

Η Ιερουσαλήμ είναι “η αιώνια πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης” διαμήνυσε  ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την παλαιστινιακή τηλεόραση μετά την ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι αναγνωρίζει την Ιερή Πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο Αμπάς είπε ότι “καταδικάζει και απορρίπτει” αυτήν την αναγνώριση.

Η απόφαση του Τραμπ, συνέχισε, ισοδυναμεί με παραίτηση των ΗΠΑ από το μεσολαβητικό, ειρηνευτικό ρόλο τους καθώς δεν μπορούν πλέον να διαδραματίζουν αυτόν τον ιστορικό ρόλο για την ειρήνευση με το Ισραήλ.

“Εγκαταλείπουν τον ρόλο του εγγυητή της ειρηνευτικής διαδικασίας”

“Με αυτές τις λυπηρές αποφάσεις, οι ΗΠΑ υπονομεύουν σκόπιμα όλες τις ειρηνευτικές προσπάθειες και διακηρύσσουν ότι εγκαταλείπουν τον ρόλο του εγγυητή της ειρηνευτικής διαδικασίας, τον οποίο έπαιζαν τις τελευταίες δεκαετίες”, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις την απόφασης των ΗΠΑ να μεταφέρουν την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας.

Ο Σίσι επισήμανε ότι η χώρα του απορρίπτει την ενέργεια των ΗΠΑ όπως και “οποιεσδήποτε συνέπειες προκύπτουν ως επακόλουθο”, όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

Σχετικά άρθρα