Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν δύο Άραβες που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία της Τερέζα Μέι

Συνελήφθησαν δύο Άραβες που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία της Τερέζα Μέι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμιστές, Τερέζα Μέι, Τζιχαντιστές,

Δύο νεαροί Άραβες συνελήφθησαν για το σχέδιο δολοφονίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, το οποίο απέτρεψαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για τον 20χρονο Νααϊμούρ Ζαχαρία Ραχμάν (Naa’imur Zakariyah Rahman) και τον 21χρονο Μοχάμεντ Ακίμπ Ιμράν (Mohammed Aqib Imran).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ οι δύο νεαροί αρχικά θα έκαναν επίθεση με βόμβες και στη συνέχεια θα εκμμεταλεύονταν το χάος προκειμένου να μαχαιρώσουν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το Sky News η έρευνα που οδήγησε στη ματαίωση του σχεδίου διεξαγόταν επί πολλές εβδομάδες και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς.

Η αποκάλυψη έγινε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ ότι από το 2013 και τη δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι οι βρετανικές υπηρεσίες έχουν αποτρέψει 22 τρομοκρατικά χτυπήματα από ισλαμιστές, εννέα εκ των οποίων μετά το Μάρτιο και την επίθεση με πέντε νεκρούς έξω από το κοινοβούλιο.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι σε εξέλιξη είναι 500 έρευνες της αντιτρομοκρατικής που αφορούν περίπου 3.000 άτομα ενώ στο παρελθόν έχουν αποτελέσει αντικείμενο έρευνας 20.000 άτομα.

Σχετικά άρθρα