Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) φέρνουν την άμεση δημοκρατία στα εδάφη που ελευθερώνουν από το ISIS

Οι Κούρδοι (SDF) φέρνουν την άμεση δημοκρατία στα εδάφη που ελευθερώνουν από το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Η επιχείριση “Καταιγίδα της Τσιζίρε”, που εξαπέλυσαν στις 9 Σεπτεμβρίου οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για την απελευθέρωση της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ (ανατολική Συρία), ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, βρίσκεται πλέον στην τελική της φάση με το Ισλαμικό Κράτος να έχει σχεδόν εκμηδενιστεί από την περιοχή.

Οι υπό κουρδική διοίκηση δημοκρατικές δυνάμεις απελευθέρωσαν σχεδόν όλα τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη ποταμού μέχρι τα σύνορα με το το Ιράκ.

Τώρα οι μαχητές των SDF προσπαθούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του άμαχου πληθυσμού στις εστίες του, καθαρίζοντας τις πρώην τζιχαντοκρατούμενες περιοχές από νάρκες και παγίδες με εκρηκτικά που έσπειρε παντού το Ισλαμικό Κράτος πριν υποχωρήσει ηττημένο.

Παράλληλα τα κουρδικά στρατεύματα συμβάλλουν στην αυτο-οργάνωση των τοπικών κοινωνιών στους θεσμούς της άμεσης δημοκρατίας και αυτόνομης αυτοδιοίκησης, πολίτευμα πρωτόγνωρο για ανθρώπους που δεν γνώρισαν άλλο καθεστώς διακυβέρνησης από τη θεοκρατική τυραννίδα των τζιχαντιστών ή την κοινοβουλευτική τυραννίδα των Άσαντ.

Οι αξιωματούχοι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) περιοδεύουν στις μικρές κοινότητες και χωριά της περιοχής για να αφουγκραστούν τους ταλαιπωρημένους από τον πόλεμο και την τρομοκρατία κατοίκους. Οι περισσότεροι θέλουν να ξέρουν εάν μπορούν να ζήσουν ξανά στα σπίτια τους δίχως φόβο.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν συστήσει και το Πολιτικό Συμβούλιο της Ντέιρ Αλ Ζουρ, μια τοπική αυτόνομη αυτοδιοίκηση για τα εδάφη της επαρχίας ανατολικά του Ευφράτη που απελευθερώθηκαν από τα όπλα τους. Τα εδάφη της επαρχίας δυτικά του Ευφράτη, όπως και η πρωτεύουσα της επαρχίας, πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, ελέγχονται από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Σχετικά άρθρα