Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρακινοί ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους με Γιαζίντι που έσφαξε το Ισλαμικό Κράτος

Οι Ιρακινοί ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους με Γιαζίντι που έσφαξε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Γιαζίντι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νινευή, Ομαδικός Τάφος, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές μονάδες Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης) εντόπισαν δύο ακόμα ομαδικούς τάφους με θύματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο βόρειο Ιράκ.

Οι ομαδικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν από τους παραστρατιωτικούς στην περιοχή του Σιντζάρ, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους Γιαζίντι, στο βορειοδυτικό Ιράκ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι ομαδικοί τάφοι περιείχαν τις σορούς 140 αμάχων, μεταξύ των οποίων 20 γυναίκες και 40 παιδιά.

Κατά τις ιρακινές παραστρατιωτικές δυνάμεις, στο οικιστικό συγκρότημα Τζαζίρα, επίσης νότια της περιοχής Σιντζάρ, ανακαλύφθηκαν άλλες 80 σοροί, στην πλειονότητά τους Γιαζίντι.

Οι Γιαζίντι είναι Κούρδοι που διατηρούν μια εκδοχή της αρχαίας ηλιακής ζωροαστρικής θρησκείας. Αν και μονοθεϊστές, επειδή λατρεύουν τον ήλιο δεν συμπεριλαμβάνονται στις θρησκείες της Βίβλου, “αβραμικές”, που είναι υποχρεωμένοι να σέβονται οι μουσουλμάνοι, οπότε για τους εξτρεμιστές θεωρούνται σατανιστές ή ειδωλολάτρες.

Στις αρχές Αυγούστου του 2014 το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην περιοχή του Σιντζάρ, σφάζοντας χιλιάδες αμάχους και παίρνοντας σκλάβες χιλιάδες γυναίκες Γιαζίντι με τα παιδιά τους.

Γυναίκες και κορίτσια από την ηλικία των εννέα ετών και επάνω βιάστηκαν από τους τζιχαντιστές που τις έκαναν ερωτικές σκλάβες. Περίπου 2.000 γυναίκες των Γιαζίντι, από τις συνολικά 5.000 που απήχθησαν, ακόμα αγνοούνται.

Σχετικά άρθρα