Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό στο Πακιστάν: Πώς μπήκαν ντυμένοι γυναίκες με μπούρκες για να πιάσουν στον ύπνο φοιτητές

Μακελειό στο Πακιστάν: Πώς μπήκαν ντυμένοι γυναίκες με μπούρκες για να πιάσουν στον ύπνο φοιτητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δολοφονίες, Ισλαμιστές, Μπούρκα, Πακιστάν, Πεσαβάρ, Ταλιμπάν, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Σε εννέα ανεβάζει τους νεκρούς από την επίθεση σε πανεπιστήμιο του Πακιστάν νεότερος απολογισμός, ενώ τουλάχιστον τριάντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Αστυνομία και στρατός έσπευσαν στο σημείο και σκότωσαν όλους τους δράστες της επίθεσης στο Γεωπονικό Ινστιτούτο της πόλης Πεσαβάρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Οι ένοπλοι κατέφτασαν μεταμφιεσμένοι με μπούρκες, που φορούν οι γυναίκες, και μπαίνοντας πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν φύλακα.

Τραυματισμένος φοιτητής δήλωσε στο Reuters πως συνήθως στους κοιτώνες του πανεπιστημίου στεγάζονται περίπου 400 φοιτητές, αλλά οι περισσότεροι είχαν επιστρέψει στο σπίτι τους και βρίσκονταν εκεί περίπου 120 άτομα, την ώρα της επίθεσης.

«Κοιμόμαστε και ακούσαμε πυροβολισμούς. Σηκώθηκα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλοι έτρεχαν και φώναζαν ‘επιτέθηκαν οι Ταλιμπάν!’» περιέγραψε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο νοσοκομείου της περιοχής, έξι άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους και σε δεκαοκτώ παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ακόμα τρεις άνθρωποι εξέπνευσαν σε άλλο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν και 17 τραυματίες.

Σχετικά άρθρα