Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι NYT ισχυρίζονται ότι υπάρχει σχέδιο απόλυσης του Ρεξ Τίλερσον από ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Οι NYT ισχυρίζονται ότι υπάρχει σχέδιο απόλυσης του Ρεξ Τίλερσον από ΥΠΕΞ των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Μάικ Πόμπεο, Ντόναλντ Τραμπ, Ρεξ Τίλερσον, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Σχέδιο να οδηγήσει τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον σε παραίτηση και να τον αντικαταστήσει με τον νυν διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο έχει καταστρώσει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times», που επικαλούνται ως πηγές ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει τελικό πράσινο φως για την ενεργοποίηση του σχεδίου, όμως η σχέση του προέδρου με τον κ. Τίλερσον έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Το ρήγμα φάνηκε έντονα στις αρχές Οκτωβρίου, όταν βγήκαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον ΥΠΕΞ να έχει αποκαλέσει τον πρόεδρο «ανόητο» μετά από συνεδρίαση για θέματα ασφάλειας και διπλωματίας.

Την ίδια περίοδο ο κ. Τραμπ είχε «αδειάσει» τον κορυφαίο διπλωμάτη του, προτρέποντάς τον μέσω Twitter να εγκαταλείψει τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης με τη Βόρεια Κορέα.

Ο κ. Τίλερσον είχε διαψεύσει ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί, χωρίς όμως να αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε αποκαλέσει «ανόητο» τον πρόεδρο Τραμπ.

Σύμφωνα με τους NYT, το φερόμενο σχέδιο του Λευκού Οίκου προβλέπει ότι στη θέση του κ. Πόμπεο στην ηγεσία της CIA θα τοποθετηθεί ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τομ Κότον, σύμμαχος του κ. Τραμπ σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Το όλο σχέδιο φέρεται να εκπονήθηκε από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, τον πρώην στρατηγό Τζον Κέλι.

Σχετικά άρθρα