Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το Ισλαμικό Κράτος ξέμεινε από αξιόμαχες δυνάμεις στην ανατολική Συρία”

“Το Ισλαμικό Κράτος ξέμεινε από αξιόμαχες δυνάμεις στην ανατολική Συρία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA, ο διοικητής των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), Ελισέρ Αγιρί, δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει ξεμείνει από αξιόμαχες δυνάμεις και πολλά μέλη του, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, παραδόθηκαν στους Κούρδους μαχητές και τους συμμάχους τους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ηθικό στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι εξαιρετικά υψηλό και νέοι, από διαφορετικές εθνότητες της Συρίας, έχουν συρρεύσει στις γραμμές των SDF, των οποίων κορμός είναι οι κουρδικές YPG.

Αναφέρθηκε επίσης και στα μέτρα που έχουν λάβει οι SDF για την προστασία των αμάχων από επιθέσεις των τζιχαντιστών.

“Για να αποτρέπουμε τις σφαγές [αμάχων] δρούμε πολύ προσεκτικά. Διασώσαμε πολλούς αμάχους από το Ισλαμικό Κράτος την προηγούμενη εβδομάδα. Οι κάτοικοι των απελευθερωμένων περιοχών εξέφρασαν την αφοσίωσή τους στο κίνημά μας. Επίσης σημαντικό ότι τώρα τελευταία πολλά μέλη του Ισλαμικού Κράτους παραδίδονται στις δυνάμεις μας”.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Οι SDF ελέγχουν τα συριακά εδάφη ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Σχετικά άρθρα