Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νότια Αφρική: Στέλνουν πίσω στη φυλακή τον Πιστόριους – Διπλάσια η ποινή του

Νότια Αφρική: Στέλνουν πίσω στη φυλακή τον Πιστόριους – Διπλάσια η ποινή του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφρική, Δολοφονίες, Νότια Αφρική, Όσκαρ Πιστόριους, Ρίβα Στέενκαμπ,

Σε 13 χρόνια και πέντε μήνες αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης, που ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο εφέσεων της Νότιας Αφρικής, στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Ετσι ο Νοτιοαφρικανός αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων, μετά την ανακοίνωση της ποινής επέστρεψε στις φυλακές.

Ο 28χρονος Πιστόριους είχε πυροβολήσει και σκοτώσει την Στέενκαμπ, αλλά απέδωσε την κίνησή του αυτή σε τραγικό λάθος και το δικαστήριο αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του πως την πέρασε για διαρρήκτη.

Αρχικά για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών για εξ’ αμελείας δολοφονία της φίλης του, αποφυλακίστηκε μετά από ένα χρόνο, αλλά η εισαγγελία άσκησε έφεση και η εναντίον του κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή έξι ετών.

Τώρα θα πρέπει να εκτίσει ποινή 13 ετών.

Η ανακοίνωση της ποινής έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την οικογένεια της Στέενκαμπ:

«Η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της. Η απόφαση αυτή απέδειξε πως η δικαιοσύνη λειτουργεί στη Νότια Αφρική και όλη η οικογένεια είναι ικανοποιημένη για την αύξηση της ποινής.

Η απόφαση αυτή ενισχύει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη δικαιοσύνη», ανέφερε σε δήλωση της η Τάνια Κόεν, εκπρόσωπος της οικογένειας Στέενκαμπ.

Σχετικά άρθρα