Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αργεντινή: Δραματικές στιγμές για τους 44 ναυτικούς του χαμένου υποβρυχίου- Εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου

Αργεντινή: Δραματικές στιγμές για τους 44 ναυτικούς του χαμένου υποβρυχίου- Εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αργεντινή, Υποβρύχιο,

Στο αποκορύφωμά της πλησιάζει η τραγωδία των 44 μελών του αργεντίνικου υποβρυχίου San Juan, το σήμα του οποίου χάθηκε στα βάθη του Νοτίου Ατλαντικού Ωκεανού πριν από λίγες ημέρες.

Τα συνεργεία διάσωσης του Πολεμικού Ναυτικού, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις κάκιστες καιρικές συνθήκες, αλλά και τον χρόνο, ο οποίος κυλά με υπερβολική ταχύτητα, καθώς απομένουν λιγότερες από 24 ώρες πριν εξαντληθεί και η τελευταία ανάσα οξυγόνου στο υποβρύχιο, τη στιγμή που οι υπεύθυνοι δεν έχουν καταφέρει ούτε καν να εντοπίσουν το στίγμα του San Juan στα σκοτεινά βάθη της μεγάλης θάλασσας.

Στην τελευταία ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού Ενρίκε Μπάλμπι ανέφερε ότι το πλήρωμα ενός αεροσκάφους παρατήρησε λευκούς καπνούς, που προέρχονται από φωτοβολίδες, προτού διευκρινίσει ότι οι φωτοβολίδες του San Juan ήταν πράσινου ή κόκκινου χρώματος. Την ίδια ώρα περισυλλέχθηκε μια σωστική λέμβος, που ωστόσο δεν ανήκε στο υποβρύχιο.

“Δεν χάνω την ελπίδα”

«Συνεχίζουμε να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη την τελευταία ημέρα που είχαμε επικοινωνία. Δεν θέλω να προχωρήσω σε εικασίες (…). Προσωπικά, ως μέλος υποβρυχίου κι εγώ ο ίδιος, δεν χάνω την ελπίδα».

Η αρχική ζώνη ερευνών, διαμέτρου 300 χλμ, ελέγχθηκε κατά 100%, όμως οι έρευνες έχουν διευρυνθεί σε μια περίμετρο 1.000 χλμ. «Με όλα αυτά τα εθνικά και διεθνή μέσα, οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί είναι πολύ μεγάλες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου.
Συγκλονιστικό βίντεο: Μάχη με κύματα 10 μέτρων τα συνεργεία διάσωσης

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής, αναδεικνύει τις τιτάνιες κατά κυριολεξία μάχες που δίνουν οι ναύτες και το ανώτερο προσωπικό, προκειμένου να εντοπίσουν ζωντανούς ή νεκρούς τους συναδέλφους τους και να ανασύρουν το υποβρύχιο από το βυθό του νότιου Ατλαντικού ωκεανού.

Τα κύματα φτάνουν σε ύψος τα 30 πόδια (σχεδόν 10 μέτρα), προκαλώντας συνθήκες άκρως επικίνδυνες όχι μόνο για επιχείρηση διάσωσης, αλλά και για απλό διάπλου.

Ακολουθεί το συγκλονιστικό βίντεο από τη μάχη με τα κύματα του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Σαν Χουάν…

Σχετικά άρθρα