Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Και η Βόρεια Κορέα στη λίστα με τους τρομοκράτες – “Εύγε” από Ιαπωνία, Νότια Κορέα

Τραμπ: Και η Βόρεια Κορέα στη λίστα με τους τρομοκράτες – “Εύγε” από Ιαπωνία, Νότια Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιαπωνία, Κορεατική Χερσόνησος, Νότια Κορέα, Ντόναλντ Τραμπ, Σίνζο Άμπε, Τρομοκρατία,

Την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να προστεθεί ξανά η Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των χωρών που η Ουάσιγκτον κατηγορεί πως υποστηρίζουν την τρομοκρατία, χαιρέτισε ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

«Χαιρετίζω και υποστηρίζω την απόφαση του Τραμπ, καθώς αυξάνει την πίεση στη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Άμπε στους δημοσιογράφος, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η απόφαση αυτή, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, θα σημάνει την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων από την αμερικανική κυβέρνηση σε βάρος της Βόρειας Κορέας, η οποία συνεχίζει τα προγράμματά της για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων αψηφώντας αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εξάλλου, η απόφαση των ΗΠΑ να ενταχθεί ξανά η Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των χωρών που η Ουάσιγκτον κατηγορεί ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία θα συμβάλλει στην αποπυρηνικοποίηση με ειρηνικό τρόπο, εκτίμησε το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Η κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης δεν μεταβάλλει την κοινή στάση της Σεούλ και της Ουάσινγκτον, που προσπαθούν να πείσουν την Πιονγιάνγκ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, ανέφερε το ΥΠΕΞ της Νότιας Κορέας σε γραπτό μήνυμά του το οποίο εστάλη σε δημοσιογράφους.

Σχετικά άρθρα