Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες Άραβες συγκεντρώθηκαν στην έρημο και ορκίστηκαν να ανατρέψουν τον Εμίρη του Κατάρ

Χιλιάδες Άραβες συγκεντρώθηκαν στην έρημο και ορκίστηκαν να ανατρέψουν τον Εμίρη του Κατάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμίρης του Κατάρ, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Σουλτάν Μπιν Σουχαΐμ Αλ Θανί, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί,

“Εμείς ιδρύσαμε το Κατάρ και εμείς τώρα πρέπει να καθαρίσουμε τη χώρα και να τη σώσουμε πριν βυθιστεί στο χάος αφημένη στα χέρια διεφθαρμένων ανθρώπων”, δήλωσε ο εξόριστος Καταριανός σεΐχης και πρίγκιπας Σουλτάν Μπιν Σουχαΐμ Αλ Θάνι, μιλώντας σε μεγάλη αντικαθεστωτική συγκέντρωση μελών της αραβικής φυλής Καχτάν που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας κοντά στα σύνορα με το Κατάρ.

“Η χώρα δεν βρίσκεται στα χέρια των πραγματικών ανθρώπων της αλλά θα την πάρουμε πίσω”, είπε.

“Εμείς δεν αλλάξαμε τις θέσεις μας, ούτε τα ήθη μας ή απαρνηθήκαμε τις αξίες μας και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Όλοι σηκώνουμε στους ώμους μας την αποστολή να σώσουμε το Κατάρ… Στο παρελθόν σιγήσαμε όχι από αδυναμία ή επειδή ήμασταν τρωτοί, αλλά μάλλον από την ελπίδα ότι οι αδελφοί μας θα συνέλθουν και θα σταματήσουν να κάνουν ζημιά, αλλά η υπομονή έχει και τα όρια της”.

Η συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν Καταριανοί αντικαθεστωτικοί και δεκάδες χιλιάδες Σαουδάραβες από τις φυλές Μπανί Χατζέρ και Καχτάν, έγινε σε ένδειξη υποστήριξης στον σεΐχη Σαφί Μπιν Νασέρ Αλ Χατζέρι, φυλάρχου της Μπανί Χατζέρ, επειδή το καθεστώς του Κατάρ αφαίρεσε από τον ίδιο και τους συγγενείς του την καταριανή υπηκοότητα και τους έδιωξε από το κρατίδιο, εξαιτίας της κρίσης που ξέσπασε στις 5 Ιουνίου μεταξύ Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας και άλλων αραβικών κρατών.

Οι αραβικές χώρες που επέβαλλαν κυρώσεις στο Κατάρ το κατηγορούν ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές και ότι κάνει κρυφές δουλειές με το Ιράν.

Ο Καταριανός σεΐχης και πρίγκιπας Σουχαΐμ, που επίσης είναι μέλος της φυλής Καχτάν, είπε ακόμα στους συγκεντρωμένους:

“Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ μαζί σας και υπερήφανος που βλέπω μια μεγάλη και ζωηρή συγκέντρωση. Δεν είμαι εδώ για να συμπαρασταθώ στον σεΐχη Σαφί, επειδή η αφαίρεση της υπηκοότητάς του δεν βλάπτει πουθενά τον ίδιο ή την τιμή του. Είμαστε όμως υπόλογοι στον βασιλιά Σαλμάν, στον διάδοχο και στους ηγέτες των αδελφικών μας χωρών να διασφαλίσουμε ότι το Κατάρ δεν θα παραμείνει καταφύγιο τρομοκρατίας και διαφθοράς”, είπε ο σεΐχης Σουχαΐμ.

“Θα είμαστε προδότες της χώρας μας και της ιστορίας μας εάν επιτρέψουμε σε αυτές τις μαριονέτες [που κυβερνάνε το Κατάρ] να τα κάνουν ακόμα χειρότερα, προδίδοντας τους [Άραβες] γείτονές τους και αρπάζοντας όλους τους πόρους. Είμαι μαζί σας και μαζί θα γράψουμε ιστορία με τον ένα ή τον άλλον τρόπο και μπορούμε να το κάνουμε”.

Σύμφωνα με επιπλέον πληροφορίες από αραβικά ΜΜΕ, η συγκέντρωση είχε στόχο να χαραχτεί μια αγωνιστική πορεία αντιμετώπισης του εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και στις διώξεις που έχει εξαπολύσει ενάντια σε όσους του εναντιώνονται.

Η αντικαθεστωτική συγκέντρωση της Παρασκευής, που στρεφόταν κατά του εμίρη Ταμίμ και της αυλής του, ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ήταν ένοπλοι και πυροβολούσαν στον αέρα για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για τη μεγάλη συμμετοχή.

Ο Εμίρης του Κατάρ αφαιρεί υπηκοότητες από φυλάρχους που του εναντιώνονται και παγώνει τις καταθέσεις τους στις τράπεζες.

Η φυλή Αλ Καχτάν είναι μια μεγάλη αραβική φυλή που κατοικεί κυρίως στη νότια Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, πολλά μέλη της ζουν στο Κουβέιτ, στο Κατάρ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Εμίρης του Κατάρ, που υποστηρίζεται μόνο από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φοβούμενος ότι προετοιμάζεται εξέγερση για να τον εκθρονίσουν, ξεκίνησε προληπτικές διώξεις εναντίον των φυλάρχων που δεν εμπιστεύεται ή έχουν εκφραστεί ανοιχτά εναντίον του.

Σχετικά άρθρα