Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απομυζεί τον πλούτο του Κατάρ – Το εμιράτο κανονικό προτεκτοράτο της Άγκυρας

Ο Ερντογάν απομυζεί τον πλούτο του Κατάρ – Το εμιράτο κανονικό προτεκτοράτο της Άγκυρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμίρης του Κατάρ, Κατάρ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, Τουρκία,

Την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε το Κατάρ, που το έχει μετατρέψει σε προτεκτοράτο του ίδιου και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του εμιράτου επανέλαβε την υπόσχεσή του ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της υποστήριξη στο Κατάρ.

Ο Ερντογάν επίσης ανέφερε ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας του και ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να “βοηθήσουν” να ολοκληρωθούν τα έργα που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2022.

Εννοείται ότι συναντήθηκε με τον υποτελή του αλλά και μεγάλο θαυμαστή του, τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ο οποίος έχει τόση μεγάλη λατρεία για τον αφέντη του Ερντογάν που ονόμασε ένα από τα άλογά του “Ερντογάν”.

Η Τουρκία, που πουλάει ακριβά “προστασία” στο Κατάρ, έχει στρατιωτική βάση στο κρατίδιο που φιλοξενεί 3.000 στρατιώτες.

Ο τουρκικός στρατός στο Κατάρ αυξήθηκε σε κάποιες χιλιάδες, από εκατοντάδες, μετά τις κυρώσεις που επέβαλλαν στο εμιράτο στις 5 Ιουνίου 2017 άλλες αραβικές χώρες του Κόλπου -μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία- και η Αίγυπτος.

Οι άλλοι Άραβες κατηγορούν το Κατάρ ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές, ότι κάνει δουλειές με το Ιράν και ότι είναι έρμαιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ιδιαίτερα από όταν ανέλαβε εμίρης στις 25 Ιουνίου 2013 ο 37χρονος σήμερα Ταμίμ, απομακρύνοντας τον πατέρα του από τον θρόνο.

Ο Ταμίμ, δεν είναι μυστικό, είναι η “τράπεζα” της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τα κεφάλαια της οποίας διαχειρίζεται το καθεστώς της Άγκυρας.

Η Τουρκία, που έχει βρει στο Κατάρ και στον εμίρη Ταμίμ την κότα που κάνει χρυσά αβγά, ανέλαβε την προστασία του πλούσιου σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο εμιράτου και παράλληλα το απομυζεί από τον πλούτο του με κάθε τρόπο.

Τουρκικές εταιρείες έχουν αναλάβει τα ύψους 20 δισ. μουντιαλικά έργα και όλο το κρατίδιο κάθε ημέρα που περνά καθίσταται όλο και περισσότερο τουρκικό προτεκτοράτο.

Σαουδάραβες και Αιγύπτιοι είναι έξαλλοι με την “κατάληψη” του Κατάρ από τον Ερντογάν και τη λεηλασία του πλούτου της μικρής χώρας από τον σουλτάνο και την παρέα του.

Σχετικά άρθρα